Mijn hond Teun

Lieve lezeressen, hier even een bericht van mij uit Portugal.

Afgelopen zaterdag was ik bij vrienden in Olháo.
Ik ben er al zo'n drie dagen.

Ik ben het echtpaar aan het helpen met uitzoeken van kleding, ze staan op een soort kunstbeurs.

Elke ochtend zitten we aan het ontbijt op het terras (4 hoog), zo ook zaterdag.

 

Doodsangst

Ik zat met de vriendin te kletsen en opeens keek ze verschrikt en zag Teun (mijn hond) van het terras naar beneden springen. Ze gilde dat Teun sprong en tegelijkertijd hoorde ik Teun gillen.

Ik ging meteen naar beneden en zag Teuntje in elkaar gedoken wegkruipen. We konden haar gelukkig pakken en meteen in de auto leggen om met vliegende haast naar de dichtsbijzijnde dierenarts te rijden.

In de auto raakte ze in een shock. Ze kroop onder de stoel en ik durfde haar niet te pakken, vanwege de angst dat ze wellicht wat gebroken zou kunnen hebben.

Ik vloog bij die dierenarts naar binnen en riep dat er urgent een arts mijn hond uit de auto moest pakken en vertelde wat er was gebeurd. De arts kwam direct en pakte haar uit de auto.

Een nachtje blijven

Hij heeft haar onderzocht en ze had bloedingen aan haar lever en milt. Ze moest de nacht blijven om haar 24 uur in de gaten te kunnen houden wegens levensgevaar. 

Ik dacht dat ze dood zou gaan. Ik was in dezelfde shock als Teun!

Goed nieuws

De volgende dag kon ik haar bezoeken en geloof het of niet, ze had niets gebroken, de bloedingen waren gestopt en ze ging met het uur vooruit. Ik kon haar zondagavond ophalen.

Nu heeft ze alleen nog medicijnen tegen de pijn en de schade die ze aan haar organen heeft opgelopen. Ze is wat magertjes en was schrikkerig. Ik hou haar dus voorlopig maar aangelijnd.

Zo blij als een kind

Ik ben hemelsblij dat ze het overleefd heeft. Ik heb er wel weer een paar rimpels bij, maar Teun ligt heerlijk te slapen.

Al met al is het met een 'sisser' afgelopen! Morgen moet ze voor controle terug naar de dierenarts en word ik geïnterviewd door een Engelse krant over de sprong van mijn flying dog.

Het schrijven staat dus even stil, Teun heeft mijn volle aandacht.

Tot zover even een update en verklaring voor mijn afwezigheid op de Femna40 site.

Tot gauw!

Gerelateerde artikelen

FemNa40