Kanen bij Ten Kate

Buiten eten. Ik woon vier hoog achter. Wel in één van de leukste buurten van Amsterdam. Maar nog steeds vier hoog achter, zo lekker knus onder de nok van een Oud-Zuid pand.

Ik kan je vertellen: dat is met deze goddelijke temperaturen eigenlijk niet te doen. Mijn lieve huisje verandert tijdens de zomerse dagen in een meedogenloos oventje met ingebouwd broei-kaseffect.

 

Vanwege grote ramen is het in de nacht nog te harden, maar overdag wordt er hier fanatiek hitte opgespaard, met een voelbare volle spaarkaart tussen vijf tot negen in de avond. Wegwezen, dus.

Van noodzaak naar luxe

We eten bij één van de terrassen in de buurt. Hallo Affourtit, Supermercado of Brasserie van Dam! Of met ons kleedje in het Vondelpark. Hallo kipspiesjes, supermarktwijn en aardbeien! En elke keer weer of we nu met een mooi stuk Côte de Boeuf aan een keurig gedekt tafeltje of aan de pastasalade in het kriebelgras zitten, realiseer ik me dat die vlucht uit mijn hete huisje zo erg nog niet is. Buiten eten in Nederland... dat voelt toch gewoon als pure luxe? Lekkere hapjes, wijntje in het glas en zon op je bol, does it get any better than this?

Nou... eigenlijk wel

Buiten eten is nu namelijk nóg fijner geworden. Want Kanen bij Ten Kate, dé foodie-hit van vorig jaar, is ook deze zomer alweer een huge díng. Zó huge dat er, naast het Kanen bij Ten Kate, in het straatje van terrastopper Cafe Bax-, nog vijf andere limited edtions gelanceerd werden, waarvan Kanen bij Studio K en Kanen bij de Pijp ook gewoon nog elke donderdag te bezoeken zijn.

Kunnen we een beetje variëren. Het idee? Een smakelijke line-up van Foodtrucks, een nauwe samenwerking met lokale ondernemers en lange gemeenschappelijke tafels. 'Omdat samen eten de mensen verbindt',
aldus initiatiefnemer Titus Gorissen van The Eatery.

Wat valt er zoal te kanen dan?

Nou... vooral ambachtelijk, vers en duurzaam. Lekkere pizza’s van Peperwortel, Aziatische salades van
Indy Truck of de zeewierburger van Mister Kelp. Maar ook vegetarische Gyros van Vleesch noch Visch, Hupsaté, burgers van Kranenborg’s Thrill Grill, Bijzondere Curry’s en scharrelkip aan het spit van Madame Poulet. Oh... en laten we de pinxtos en tapas van Patxaran en lekkere bio-frieten, gebakken in bio-olie met bio-zout en bio-mayonaise van de Frietfiets niet vergeten.

Mjammie maaltijden voor prima prijsjes en dat op rood wit geblokte tafellakens. ‘Kanen bij’ brengt de lekker-buiten-eten-vakantiesfeer naar de buurt. Een hiep hiep hoera voor deze smulkaravaan! Het aanbod wisselt trouwens per keer en per locatie. Gelukkig maar, want zo kun je blijven gaan en blijven proeven!

  • Wat? Kanen bij…
  • Waar? Bij ten Kate, Studio K en in de Pijp.
  • Wanneer? Elke donderdag vanaf 16.00 uur.
  • Woon je in Rotterdam? Dan kun je nu ook op vrijdag Kanen bij de Hofbogen!

Gerelateerde artikelen

FemNa40