HELP, ik begrijp het niet!

Ik durf het hier haast niet te vertellen, maar ik snap gewoon geen enkele gebruiksaanwijzing.

 

Ik koop expres de eenvoudigste apparaten en in dit geval is dat een keukenmachine, maar in de winkel merken ze al snel dat ik er niets van snap en ik krijg dan ook steevast te horen: 'Nee mevrouw, echt, met deze keukenmachine kan zelfs een kind omgaan'.

Ok, doe deze dan maar en ik vertrouw op mezelf dat ik er wel uit ga komen, dat ik deze keer wel eens de gebruiksaanwijzing snap. Thuis wil ik hem meteen uitproberen en ga een lekkere smoothie maken.

Helaas, ook deze keer kom ik er niet uit. Ik ben genoodzaakt een vriendin te bellen om haar te vragen mij te komen helpen. Ze is een echte whizzkid, waarschijnlijk zonder dat ze het zelf weet en ze kan jaloersmakend met apparaten omgaan.

Gelukkig woont ze dichtbij, was meteen beschikbaar en binnen 10 minuten stond ze bij me in de keuken.
'Is het weer zover'? was haar eerste reactie. Ze maakt me nooit belachelijk en is altijd aardig.

Zij leest de gebruiksaanwijzing een keer door en gaat meteen aan de slag. Ze zegt: 'zo gaat het, weet je nog'? Nee dus, ik wist het niet en dacht: 'zo kan het niet zijn, als ik dat doe mol ik de machine'.

Hoe gênant kan het zijn? Gelukkig is het een hele goede vriendin die mij al kent vanaf m'n jeugd, dus ook weet hoe a-technisch ik ben. Samen drinken we onze heerlijke smoothie en lachen nog even na om mijn zoveelste paniekaanval. 

Eten met muziek

Deze whizzkid nodigde me vorige week uit te komen eten, want koken kan ze ook nog. Afgezien van dat het een heerlijke maaltijd was, bedacht ik me tijdens het eten dat ze jaren geleden de eerste was met een iPad.

Ze deed er alles mee, ongelooflijk. Nu lag de iPad naast haar bord en ik dacht: als ze me nu gaat vertellen dat ze met dat ding kookt, word ik gek.

Maar nee, ze vroeg ineens met een soort van opwinding in haar stem: 'wat voor muziek zou je leuk vinden? Noem eens iets dat je lang niet gehoord hebt'? Ik weet niet waarom, maar ik zei ineens: 'April Love
van Pat Boone'.

'Nou, let op', zei ze en tipte op haar iPad en daar was ie: April Love. 'Spotify, zei ze stralend, ik heb het gedownload en je hebt geen idee wat voor muziek je daarmee kunt krijgen'.

Bizar wat de muziek met me deed. Het deuntje voerde me terug naar de dag waarop mijn vader met evenveel opwinding thuiskwam met de eerste pick-up. 'En wat kunnen we hier nu mee', vroeg ik praktisch als altijd.

Zijn antwoord was: zodra we een plaatje kopen en we leggen die op de pick-up, dan komt er muziek uit deze doos. En het eerste plaatje wat hij kocht was.... April Love van Pat Boone.

Ons leven is veel rijker geworden. Al was het alleen al qua techniek. Soms denk je wel eens: wat gaat er nog meer komen? Als het aan m'n vriendin ligt, ga ik het allemaal meemaken. Zij leest en begrijpt de gebruiksaanwijzingen voor mij en vertelt me ook nog wat de voor/nadelen zijn. Heerlijk zo'n vriendin.

Gerelateerde artikelen

Bandenwissels

Door:

Afgelopen maandag vroeg ging de wekker, op mijn vrije dag. Wat was er ook alweer? Oh ja, maandag de geplande garage bandenwissel, winter- naar zomerbanden en een grote beurt.

Lees verder

FemNa40