Verliefd op de Twizy

Vorige week zijn we naar het concours d'elegance op het Paleis het Loo geweest en daar is mijn zoon (11) verliefd geworden op de Renault Twizy.

Een hele week was het Twizy voor en Twizy na en toen ik dat op mijn werk vertelde, kreeg ik afgelopen vrijdag de Twizy voor een proefrit mee naar huis.

Het gezicht van mijn zoon was goud waard.
Het weekeinde was des te bijzonderder voor hem omdat hij ook met zijn vrienden een game- en slaapfeestje had in verband met zijn verjaardag.

Het rijden met de Twizy is heel bijzonder. Een heel snel optrekkend autootje dat heel rap de rotonde en de bochten neemt. Ideaal voor korte afstanden of in de stad. En het parkeren is ook op z'n minst opvallend te noemen. Na gebruik met een gewone stopcontact en een verlengsnoer de auto weer opladen is ook z'n feestelijk moment.
 
Eerlijk gezegd is het zitcomfort niet helemaal een tien en achterin vond mijn zoon ook dat dit een beetje afbreuk deed aan de glans van de Twizy. Maar daar staat tegenover dat de reacties van mensen en mede weggebruikers je weer helemaal het positieve gevoel rondom de Twizy terugbrengen.
 
Mensen nemen tijdens het inhalen foto's met hun smartphone, wijzen je na of geven je passerend de duim omhoog. Volgens een vriendje van mijn zoon moet je als je chagrijnig bent, gewoon even met de Twizy gaan rijden omdat de reacties van de mensen je weer opvrolijken.

Elektrisch rijden wordt gestimuleerd

De overheid wil het rijden met elektrische auto's stimuleren door tot 2018 geen BMP te berekenen bij aanschaf en stelt elektrische auto's ook vrij van fiscale bijtelling. Daarnaast hoef je geen wegenbelasting te betalen. Iedereen weet dat autorijden duur is en daarom is het ook zeker te onderzoeken of de aanschaf van een (tweedehands) elektrische auto een goedkoper alternatief is voor jouw persoonlijke situatie.

Wij kunnen na dit weekeinde in ieder geval zeggen dat we stiekem allemaal een beetje verliefd zijn geworden op de Twizy!

Gerelateerde artikelen

FemNa40