Wat is het nut van ziek zijn (2)

Ik was er nog niet klaar mee helaas.

Het nut van ziek zijn, is voornamelijk dat je lijf en je onbewuste je willen vertellen dat je iets over het hoofd ziet.

En dat kan van alles zijn.

 


Rust nemen bijvoorbeeld. Of een emotie die nog doorvoelt moet worden op dat moment en waar je maar van wegrent. Het heeft dus zeker zin wanneer je ziek bent, je ook eens af te vragen wat het kan zijn waardoor je geveld wordt door de griep.

Ja en nu krijg je van die ammehoela verhalen dat overal een reden voor is. Nee ik niet, ik heb gewoon een virus opgelopen door iemand anders of ik ben tig keer nat geregend tijdens het ophalen en wegbrengen van kinderen naar school, voetbaltraining, atletiektraining en weer naar huis.

Maar helaas, het is echt zo dat je het op dat moment wel krijgt en precies dat en geen andere klachten of iets heel anders. Ik zou bijvoorbeeld, als ik echt heel hardnekkig zou doorrennen, zelfs een gebroken been of spit kunnen krijgen.

Ha! Hoezo lig je dan echt plat en ben je afhankelijk en moeten anderen je helpen. O gruwel gruwel…

Had ik trouwens vorig jaar zomer geen spit? Oh ja, want wat wilde ik niet onder ogen zien? Dat ik toch nog op zekerheid ga en niet op mijn doel. Dat ik toch blijkbaar status (want bij de gemeente in de belangrijke gang) nodig heb, omdat ik mezelf niet serieus genoeg neem.

Dat ik denk dat anderen mij maar een beetje grappig vinden met m’n tekenen en mediumschap. Oh, oh, oh,
die kop boven het maaiveld uit en weer neergesabeld worden. Dat is best mijn thema. Het is The Story of my life.

En toch moet ik dat zolang ik het nog niet volledig snap steeds weer leren. In de overtreffende trap. Ik ben er nu achter dat ik op zekerheid speel omdat ik niet zeker ben van mezelf en mijn kunnen door de loop der jaren en ervaren. Dat ik status belangrijk vind.

Tja waarom eigenlijk? Aanzien? Want dan zien mensen je pas? Die mensen die mij dan pas zien, wil ik niet eens zien. Die zijn bezig met hun leven heel anders vorm te geven en te leven dan ik dat doe en wil.

Dus waarom heb ik nu griep? Ik heb het eens opgezocht in mijn ‘bijbel’ van Christiane Beerlandt: ‘De Sleutel tot Zelf-Bevrijding' Psychologische Oorsprong en Oplossing van 1300 ziekten.

Altijd leuk dat boek (NOT!) en zeker echt een aanrader! Het is een beetje expensive, maar je hebt er zoveel profijt van! Het is echt mijn bijbel en ik gebruik hem heel vaak in mijn praktijk. Zorg wel dat je een beetje een late druk hebt, de mijne is de 13e druk. Maar echt: hebben!

Ik zocht dus griep op. Dat is onderverdeeld in waarom IK griep heb, heel herkenbaar. Je niet veilig voelen in de buitenwereld, even de rem erop willen, cocoonen enz. En waarom er op de wereld griep is in epidemieën.
Heel verhelderend allemaal en eigenlijk ook precies de vinger op de zere plek.

Wat we zelf altijd ook best weten. Maar ja waarom blijven we dan toch doorrennen? En staan we niet op tijd stil? Ik ben als geen ander voorstander van tijd vrijmaken voor jezelf en ruimte innemen, want als het met mij goed gaat, gaat het met mijn geliefden ook goed.

En waarom doe ik dan zelf toch weer net zo hard mee aan het meerennen met die 24-uurs maatschappij die niet goed voor ons is? Beetje eigenwijs is mij niet vreemd.

Maar wil ik geen griep meer, dan zal ik toch het grote boek van mevrouw Beerlandt er weer bij moeten pakken en die tekst echt eens goed laten doordringen. En veranderingen maken in mijn dagelijkse bezigheden.
Al zijn die maar heel klein.

In een 10 minuten tekening kan ik al heel veel kwijt. En dat is maar 10 minuten. Dus je hoeft geen ommezwaai te maken als je denkt dat dat voor jou niet werkt. Probeer het met die 10 minuten eens.

Boeken lezen terwijl je gedachten afdwalen? Begin dan met een tijdschrift of een verhalenbundel. Het is echt wel te doen. Hele ochtenden wandelen kan moeilijk in te plannen zijn. Wandel dan eens naar je werk of de super en je merkt het verschil!

En al deze dingen weet je zelf ook wel. Ik ook. Hoef ik eigenlijk geen griep voor te krijgen. Al is ons hoofd toch altijd in charge en laat ons gevoel/lijf/onbewuste ons al dan niet subtiel weten dat de rem er weer op moet.

Dus wat ga ik doen? Tekenen! En ervaringsdeskundige zijn voor mijn cliënten!

Gerelateerde artikelen

FemNa40