Column: Back to normal!

Langzamerhand gaan we helaas weer over naar een normaal leventje.

Weer op tijd naar bed, op tijd opstaan, de wekker, reguliere afspraken, Merel weer naar school.

Het was zo'n lekkere zomer, dat ik moeite heb om in het geijkte patroon te komen.

 

We zijn door de weergoden enorm verwend. Kan niet heugen dat ik een jas aan had, zelfs de paraplu heb ik nauwelijks gebruikt. Ik snap dan ook werkelijk niet dat de mensen nu alweer beginnen te klagen over het weer. Vanaf eind maart worden we al gezegend met lekkere temperaturen uiteraard horen daar ook regenbuien bij, we wonen tenslotte in Nederland.

Qualitytime met vriendinnen

Maar wat ik wel fijn vind, is dat ik weer qualitytime met mijn vriendinnen kan maken. Het eerste wat ik gedaan heb toen ik terugkwam uit Parijs, was stuk voor stuk mijn vriendinnen bellen en een afspraak plannen.
Met een van m'n vriendinnen ging ik lekker lunchen in het overheerlijke restaurant Hamdorff.

De eigenaren Sander en Nanda weten iedereen altijd een enorm gevoel van welkom te geven, doen er alles aan om de gast het naar het zin te laten hebben en daarbij worden ze ondersteund door een voortreffelijke keuken. Mochten jullie ooit in Laren komen, is dit zeker een aanrader!

We hadden elkaar zoveel te vertellen, dat we na 2 uur maar besloten om een nieuwe afspraak te plannen, anders komt de volgende afspraak pas weer over 2 maanden. Deze vriendin heeft naast een drukke werkkring ook nog eens een druk familieleven, evenals als ikzelf, waardoor afspraken vaak moeilijk te maken zijn. Nu ze even een zakelijke time-out heeft, maakt ze een sociale inhaalslag en daar ben ik alleen maar heel gelukkig mee.

Vakantiefoto's kijken

Met een andere vriendin is het iets makkelijker een afspraak te maken, omdat zij nog kinderen heeft in de basisschool leeftijd en niet buitenshuis werkt. Dan wip je makkelijker even aan voor een bakje koffie, maar ondanks dat, hadden wij elkaar ook alweer ruim 2 maanden niet gezien.

Dus afgelopen week zaten wij aan de koffie en namen alle vakantiefoto's door. Ze had met kinderen en vrienden een wandeltocht gemaakt van 3 dagen door de Alpen, wat zeer goed bevallen was. Volgende week is haar zoon jarig, dus dan zien we elkaar gelukkig weer snel!

Blaricumse kermis

Met weer een andere vriendin zou ik naar de Blaricumse Kermis gaan, die deze week was,
maar omdat ik op dinsdag 3 keer verschrikkelijk nat geregend was en 's avonds zat te bibberen van de kou, heb ik deze afspraak maar even verschoven.

Wij treffen elkaar volgende week tijdens een etentje in een van onze favoriete restaurants. Ook haar heb ik de hele zomer niet meer gezien, dus dat wordt vast en zeker een latertje...

En dan heb ik nog een aantal verschoven afspraken van voor de vakantie met kennisjes die ik al lange tijd niet meer 'live' gezien en gesproken heb (hè Monique...), maar ik vrees dat het pas na half september wordt, want we willen ook nog even genieten van onze camper, nog afgezien van onze normale uitnodigingen, die ook weer volop binnenkomen...

Gezin heeft de prioriteit

Maar we kennen het allemaal wel. Op de eerste plaats komt je gezin en zeker als de kinderen ouder zijn, weet je dat ze je op andere momenten nodig hebben dan voorheen toen ze nog klein waren en op de basisschool zaten.

De kinderen willen een ander soort aandacht die varieert van shoppen, huiswerk overhoren, verhuizen of oppassen op kleinkinderen en dan gelijk even mee-eten en grote pannen nasi maken voor voetbalkijkende zoons die vrienden meenemen.

Het is dan best moeilijk om gaatjes te vinden voor vriendinnen, des te gelukkiger ben ik als ik er eentje gevonden heb. Back to normal dan maar.......

Gerelateerde artikelen

BB: Bucket List en Bierbuiken (2)

Door:

Waar mijn vorige blog eigenlijk alleen maar over mijzelf ging (ook niet aardig), gaat deze blog over een paar waarnemingen die ik deed vanaf mijn luie ligstoel op de veranda van ons vakantiehuis aan het Garda meer.

Lees verder

FemNa40