Ik ben Marieke Brown, voorzitter van Stichting Zeewierwijzer en ik behoor bijna tot de groep Femna50.


Regelmatig krijg ik de vraag: “hoe kom je in ZEEWIER terecht?”. Tja, het kan raar lopen in een carrière. Na een bedrijfskundige opleiding ben ik via Maastricht in Engeland terecht gekomen (vandaar de achternaam). Na de geboorte van onze kinderen werd mijn echtgenoot overgeplaatst naar Nederland en zijn we terug in de Randstad. Vervolgens werd ik benaderd door iemand die in Nederland zeewier uit Frankrijk wilde gaan verhandelen.


Zeewier was destijds nog niet zo heel bekend en hij heeft daarom de stichting in het leven geroepen, een informatiekanaal dat de bewustwording van het belang van zeewier bevordert. Er is sinds die tijd echter ontzettend veel gaande in de wondere wereld van wier en om al die informatie up-to-date te houden bleek niet iets te zijn dat je naast het runnen van een eigen bedrijf kon doen. Vandaar dat ik gevraagd ben om de Stichting te leiden. Het leek mij een leuke uitdaging en dat is het ook.


Inmiddels zijn we 4 jaar verder. De site wordt druk bezocht. Natuurlijk zijn we ook actief op Facebook, Twitter en YouTube.  En nu dus bloggen voor Femna40, een site die de PERFECTE DOELGROEP biedt voor een zeewierblog. Maar daar zal ik in de blogs meer over vertellen.


Dit was in een notendop meer over mijzelf. Mocht je nieuwsgierig zijn geworden, kijk gerust op onze website:
http://www.zeewierwijzer.nl


Ik wil afsluiten met ons motto: 
IEDEREEN ELKE DAG WAT ZEEWIER

De kleur van zeewier

Door:

Zeewier wordt ingedeeld in 3 verschillende groepen. De indeling is simpelweg gebaseerd op de kleur van het wier. Waarom zou je moeilijk doen als het makkelijk kan?

Lees verder

Zeewier is complexer dan je denkt

Door:

Het heeft geen wortel, geen stengel en ook geen bladeren. Het vormt geen bloemen en ook geen vruchten. Maar het kan zich wel geslachtelijk én ongeslachtelijk voortplanten. En heeft een heuse seksuele cyclus.

Lees verder

Wakame

Door:

'Zeewier 101' zouden ze in Amerika zeggen. Een basis 'cursus' over zeewier bij FemNa40. Dan begin je natuurlijk met iets wat de lezers waarschijnlijk al wel kennen. In dit geval is dat wakame.

Lees verder