Zeewier moet je gewoon DOEN

Doen we experimenteel? Je kunt natuurlijk hele mooie exclusieve gerechten maken met zeewier. 

Zeewier leent zich daar uitstekend voor:
De vorm van wier
De smaak
De kleur
Leuk en exotisch

 

Denk bijvoorbeeld aan visdraadwier. Maar ook Iers Mos ziet er heel leuk uit. En wat dacht je van een rood accent door dulse te gebruiken? Of hoorntjeswier? Spreekt het al tot de verbeelding?

Of doen we juist makkelijk?

                                                    Niet iedereen is een keukenprinses of heeft veel tijd om een maaltijd te bereiden. In dat geval kun je, heel simpel, zeewier over een maaltijd strooien als smaakmaker. Ook dan profiteer je van de vele vitaminen, mineralen en spoorelementen die zeewier rijk is. Dit handige plan van aanpak kun je toepassen bij salades, soepen, sauzen, vis- maar zeker ook vleesgerechten. In plaats van het zoutvaatje neem je gewoon zeewier(kruiden).

 

 

Gewoon DOEN!

Het allerbelangrijkste is dat je gewoon gaat experimenteren. Je kunt op onze website snuffelen voor inspiratie of gewoon zelf aan de slag gaan. Zeewier is een nieuwe ‘groente’. Met een smaak die anders is dan die we kennen. We moeten leren omgaan met zeewier in de keuken. En dat is heel leuk. Of je dat nu op een makkelijke manier doet of op een experimentele manier, het resultaat is hoe dan ook verbluffend.


met zeespagetti, zee-eik en zeewierkruiden

 

Succes met experimenteren. Ervaringen horen we graag hieronder of via Facebook, Twitter of onze website zodat anderen er ook van kunnen leren. Zeewier is verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels en via het internet.

 

Geef ook eens (een zakje) zeewier kado, met een lekker recept erbij! 

En de winnaar bij de masterclass ZEEWIER van het ROC van Amsterdam?
Een tapenade van verschillende zeewieren:

Gerelateerde artikelen

FemNa40