Vrouw, dochter, zus, moeder, tante, auteur, trainer, coach, masseur, yoga-instructeur, dichteres, creator enz., zijn voorbeelden van een aantal rollen die ik speel in dit leven.
Ik ben dol op reizen, vind het heerlijk om allerlei talen te leren en schrijven is mijn hobby.

Een paar weken geleden kreeg ik van mijn moeder haar poësie-album en las ik het eerste gedicht dat ik had geschreven: ik was 5 jaar en we woonden op Aruba, waar ik het grootste deel van mijn jeugd heb doorgebracht.
Aangezien de mens mijn interesse heeft, heb ik de meest uiteenlopende studies gedaan: je zou kunnen zeggen dat ik van de A van Acupunctuur en Aardrijkskunde via de G van Geschiedenis en Gezonheid, langs de M van Massage, de S van Shamanisme, de Y van Yoga, de V van Voeding en alles tussendoor tot en met de Z van Zen gewandeld en doorlopen heb.
Nadat een ongeluk mij minder mobiel had gemaakt en ik mezelf hab geleerd weer goed en soepel te kunnen bewegen, heb ik SHADAYO (SHAmanic DAnce & YOga) gecreeërd, een ritueel van bewegingen uit allerlei tradities in combinatie met Thai-Yoga massage die mensen van allerlei leeftijd helpt om soepel en flexibel te worden en te blijven.
Mijn boek van Meisje tot Medicijnvrouw is vertaald naar het Italiaans en in 2012 gepubliceerd in Italia en in 2014 komt mijn tweede Italiaanse boek uit. Ik woon in een heel klein plaatsje in het Noorden van Italia en wanneer ik mijn huisje verlaat, geef ik o.a. workshops die allemaal te maken hebben met gezondheid op alle niveaus..

Ik hoorde van FemNa40 via mijn vriendin Debbie (die ook voor FemNa40 schrijft) en omdat ik ook veel workshops voor vrouwen geef en omdat ik geloof dat we als vrouw veel van elkaar kunnen leren en met elkaar kunnen delen en samen kunnen groeien, meldde ik mij aan om ook één van de schrijfsters te worden.
Over het algemeen schrijf ik hoofdzakelijk in het Engels en Italiaans, dus is in het Nederlands schrijven best wel een leuke uitdaging met de nadruk op leuk.

Ik zal voornamelijk schrijven over spiritualiteit, voeding, gezondheid, beweging en welzijn en hoop dat jullie net zo veel zullen genieten van mijn artikelen als ik van de artikelen die bij FemNa40 online staan.

Meer over mij kunnen jullie lezen op http://www.patriciamartina.com en www.innermedicinewoman.com

Een moment van ontspanning

Door:

De afgelopen week heb ik samen met Chris (de co-trainer) een workshop begeleid/gegeven met als titel Autentic Leadership, waarin wij de mensen helpen om bewust te worden van de innerlijke kracht die ze in zich hebben .

Lees verder