Ondergewicht, overgewicht… fit is de mode!

Tegenwoordig kun je overal lezen, zien en horen dat het niet uitmaakt of je dik bent, dun of mollig of wat dan ook; je bent mooi zoals je bent en je mag er zijn.

Je moet van jezelf houden en jezelf accepteren precies zoals je bent. We zien dan ook prachtige reclames zoals van Dove waar allerlei vrouwen van maat en kleur op te zien zijn in prachtig wit ondergoed.
Een beetje airbrushed, opgemaakt en verder geen enkele vlek of onregelmatigheid, maar de bood-schap is duidelijk.

Hoe groot, dik, dun, mager, mollig of volslank je bent: je bent mooi en je moet je dan ook accepteren precies zoals je bent.

Stijging advertenties en commercials

Tegelijkertijd stijgt het aantal advertenties en infomercials over afslanken, verschillende diëten die echt helpen en nieuwe vormen van bewegen; allemaal om je te helpen die kilos eindelijk en voorgoed kwijt te raken.

Jonge meisjes zien allerlei beelden van actrices en modellen die allemaal superslank en dus als mooi gezien worden en raken hierdoor in de knel met zichzelf. Anorexia en boulimia zijn nog steeds aan de orde van de dag, terwijl er tevens steeds meer meisjes en jongens steeds dikker worden.

We leven dus in verwarrende tijden die ook verlichtende tijden zijn. Eindelijk bewijs dat er teveel suiker in allerlei vormen (gemaskeerd als sucrose, glucose, maltodextrose) in ons voedsel wordt gestopt waardoor we verslaafd raken aan eten. Voorbij is de tijd dat overgewicht in de genen zit!

En zo kan ik uren doorgaan met allerlei redenen beschrijven waarom we steeds dikker worden en het van jezelf houden met je overgewicht je niet helpt om gezond te zijn.

Toxinen

Teveel aan vet is een ziekte: toxinen die in onze voedsel en omgeving zitten, worden door het vet vastgehouden. Een hart omringd door vet functioneert slechter met als gevolg hoge bloeddruk. Suikerziekte is schering en inslag, net zoals pijnlijke knieën en gewrichten.

Recent las ik in een artikel (wat wetenschap eindelijk beaamt) : 'Artrose is botslijtage. De pijn wordt echter niet door deze slijtage veroorzaakt. Artrosepijn vindt zijn oorzaak in ontstekingen. Deze ontstekingen ontstaan op verschillende manieren. Een van die manieren is opvallend. Artrose blijkt namelijk in het merendeel van de gevallen te ontstaan door voedselallergie. Iedereen is weer allergisch voor andere voedingsstoffen. Voorbeelden van voedsel waar mensen allergisch voor zijn is suiker, witmeelproducten, fructosestroop, transvet en chocolade.'

Mentaal of emotioneel dieet 

Dus toch naar een dieet? We weten allemaal dat een dieet niet werkt, behalve het mentale dieet. Wat zijn de gedachten die je houden waar je bent? Welke zware gedachten moet je laten gaan? Of het emotionele dieet: houd ik echt van mezelf en geef ik dan mijn lichaam wat het nodig heeft? Of eet ik om iets op te vullen, iets te vergeten of iets op te roepen?

Je 'mind' programmeren

Dit zijn maar een paar vragen: in wezen gaat het nog dieper maar dan zou dit artikel te lang worden. Het is mijn bedoeling om in volgende artikelen dieper hierop in te gaan. En laat ik je zien hoe je je mind, je onderbewuste kunt programmeren om het overtollige ziekmakende gewicht los te laten en hoe je dus bewust en onbewust kunt kiezen om te eten wat je sterk en gezond maakt.

Eenmaal dat je het mentale dieet en emotionele dieet onder de knie hebt, kun je het lichaam geven wat het nodig heeft (en dus niet wat lekker voelt voor de aangeleerde smaakpapillen) en kun je kiezen om suiker, chocolade, geraffineerde producten etc. te laten staan, mocht je daaraan 'verslaafd' zijn.

Op deze manier kicken we af van de verslaving aan voedsel dat niet goed voor ons is, maar ons juist ziek maakt. Wanneer het zover is dan kun je dus echt zeggen tegen jezelf: ik houd van mezelf en accepteer mezelf zoals ik echt ben. Ik houd zoveel van mijn lichaam dat ik het voed met voedsel dat ECHT goed voor me is. Ik kies voor gezondheid en welzijn voor mij en geniet van elk moment van mijn leven!

En dan zijn we niet te dun, niet te dik maar gewoon gezond en fit!

Gerelateerde artikelen

FemNa40