De 4 mode-musthaves voor dit najaar!

Ik zal het maar meteen zeggen: bruin wordt het nieuwe zwart. Maar relax, wees gerust... er is nog volop zwart te zien hoor.

Toch is er een ommekeer. Waar vorig jaar het vooral zwart was wat de winkels domineerde, is bruin nu de basiskleur.

Alle zogenaamde herfstkleuren (denk aan groen, warm blauw, rood en alle bruintinten) gaan we zien en ik word er blij van!

 

Dan nu de musthaves… Aangezien ik me richt op de vrouw van 40&up, sla ik de korte truitjes maar even over.

De rok

Mini, midi, maxi! Jarenlang zag je in het modebeeld bijna geen rok, nou... dat is voorbij! Het fijne is, voor iedereen is er wel een rok. Pittig kort of helemaal lang, welke rok vind jij leuk?

Nieuw is de jaren 50 klokkende A-lijn. Heb je een slanke taille maar best wat heup, dan is dit een topper voor jou!

Ook superleuk is de korte beetje flirty korte rok, van soepelvallende stof. Draag hem met een dikke zwarte panty en stoere laarsjes. Heb je slanke benen en een wat rechter figuur, probeer dit rokje eens.

De ultra vrouwelijke kokerrok zien we ook weer; je moet er niet te recht voor zijn, maar afhankelijk in welke stof staat hij echt mooi bij verschillende figuurtypes!

Borrow from a boy, the suit!

Eigenlijk het mannenpak, maar dan voor dames! Heb je een borrel, feestje of wil je extra shinen? Probeer het eens, helemaal lady-like met hakken, maar superstoer met sneakers.

Ook het giletje zien we weer terug, met een gezellige boezem misschien too much, maar een hele toffe look.

Trui, trui, truiuiuiuiuiui

Heel veel fijne, zachte breisels, vaak met grote kol. Heerlijk comfortabel natuurlijk. Nieuw is de combinatie van trui en rok. Zowel in als over de rok gedragen, dat is natuurlijk een beetje afhankelijk van je figuur, maar het mag allebei. Je zult mij in elk geval veel in deze look gaan zien!

Oversized

Veel wijde grote jassen en truien (combineer het altijd met iets aansluitends, het mag niet lomp worden natuurlijk). Nieuw is de zogenaamde trapeze-jurk; de jurk (vaak wat kort) die wijd uitloopt. De jurk komt misschien wat jong over maar toch leuk, draag hem ook weer met een dikke zwarte panty en stoere laarsjes.

Een aantal seizoenen waren het echt de hoge hakken die de outfit afmaakten, komende tijd zien we toch stoerdere laarsjes en sneakers, hallelujah!

 

Gerelateerde artikelen

FemNa40