Eerlijke accessoires uit Bangladesh

Tulsi Crafts is een label voor eerlijke accessoires uit Bangladesh. Voor jezelf, als cadeau of om je interieur te verrijken.

Alle producten zijn gemaakt van hergebruikte of natuurlijke materialen.

Kleurrijke zijden en katoenen sari’s krijgen een tweede leven als sjaal of sieraad of worden omgetoverd tot zachte dekens. En van jute of gerecyclede cementzakken worden stijlvolle tassen gemaakt.

 

Na een reis door Bangladesh ontstond bij Margot Lieftinck het idee voor Tulsi Crafts. Tijdens deze reis viel het haar op hoe inventief de mensen daar omgaan met de materialen die ze tot hun beschikking hebben.
Alles wordt gerecycled en omgetoverd tot meest geweldige producten.

Dit was voor haar dan ook dé reden om Tulsi Crafts te beginnen en deze unieke en eerlijke producten met ons te delen. Hierdoor krijgen de vrouwen in Bangladesh de kans een beter leven op te bouwen en maakt Margot haar klanten blij met deze eerlijke producten!

Gerecyclede sari’s

Sari’s krijgen een tweede leven bij Tulsi Crafts. Gebruikte sari’s worden in Bangladesh van oudsher gebruik om geborduurde dekens (kantha’s) van te maken. Voor Tulsi Crafts worden deze kantha dekens gemaakt van ongeveer zeven lagen gerecyclede sari’s die met de hand door middel van een rijgsteek op elkaar worden gestikt.

De dekens zijn ideaal om bijvoorbeeld te gebruiken als sprei voor over je bed, plaid voor op de bank of om op te zitten tijdens een picknick in het park. Ze zijn verkrijgbaar in vrolijke dessins en in verschillende maten.

Van de sari's worden ook kantha sjaals gemaakt, de bestseller van Tulsi Crafts! Drie lagen sari zijde of katoen zorgen voor een soepele en kleurrijke sjaal. En je hebt hiermee een unieke sjaal, want die ene prachtige groene sari die we op de markt vonden? Daar is er maar één van!

Tassen van natuurlijk jute

Tulsi Crafts heeft verschillende tassen die worden gemaakt van jute, op traditionele wijze en met de hand geweven en daarna omgetoverd tot de meest moderne tassen. Er zijn verschillende soorten tassen met een zigzag of diamant motief.

En de boodschappennetjes - zoals je ze kent van vroeger - zijn hier ook te vinden en ideaal om bijvoorbeeld mee te nemen naar de markt. Jute is een sterk en zeer milieuvriendelijk materiaal, omdat er tijdens de groei geen kunstmest of pesticiden gebruikt worden en er geen extra water nodig is.

Tassen van gerecyclede cementzakken

In Bangladesh wordt veel cement gebruikt omdat de bevolking in rap tempo groeit en er daarom veel wordt gebouwd. De cementzakken zijn in Bangladesh van kunststof, wat betekent dat de zakken erg geschikt zijn voor recycling.

Nadat het cement gebruikt is, worden de overgebleven zakken verzameld en opgekocht door een fairtrade organisatie die er allerlei gerecyclede producten van maakt. Tulsi Crafts verkoopt verschillende tassen van gerecyclede cementzakken, maar heeft ook gave laptopsleeves, plantenzakken en telefoonhoesjes.

Tulsi Crafts staat voor eerlijke handel met Bangladesh. Dit mooie label voor mode accessoires heeft uiteindelijk als doel; 'empowerment' voor de vrouwen die deze producten maken. Kijk voor meer informatie en producten op www.tulsicrafts.nl.

 

 

Foto voorpagina

 

Gerelateerde artikelen

Combineren met kleurnuances

Door:

De komende winter laat een grote trendverschuiving zien. Kleur wordt leading.mode De nieuwe Versteegh collectie is dan ook gebaseerd op kleur en kleurverloop.

Lees verder

FemNa40