Help, wat moet ik aan?!

Vroeger kon ik er uren over doen om me te kleden.

Ik kon alles uit mijn kast halen en nog niets vinden om aan te trekken.

Vaak wist ik het gewoon niet meer, was mijn kast een puinhoop en mijn humeur nog erger!

 

Tegenwoordig is dat anders. Wanhopige momenten komen niet vaak meer voor. En nog maar zelden ga ik de deur uit in iets waar ik me eigenlijk niet echt gelukkig bij voel. Wat er veranderd is? De mode, mijn leeftijd en mijn kledingkast!

Hieronder mijn 10 tips om je iedere dag weer stijlvol te kleden en je er toch heerlijk comfortabel in te voelen.

 • Ga voor een jurk. Je ziet er meteen goed uit. Er hoeft niet gecombineerd te worden met andere kledingstukken, een accessoire is voldoende om je stijl af te maken.
   
 • Breng een lijn aan in je kleurenpallet. Dat wil niet zeggen dat je alles in een kleur moet kopen maar probeer de vaste kleuren waarin jij je goed voelt en die je goed staan te kopen in verschillende nuances.
   
 • Zorg voor voldoende basics. Zorg ervoor dat je de goede kousen, sokken, hemdjes, slips en ceintuurs hebt in je kast. Ook een witte basis blouse en blauwe jeans zijn onmisbaar.
   
 • Investeer zo af en toe in iets bijzonders. Probeer een uniek kledingstuk te kopen. Deze kun je prima dragen met basics en zal juist dan een speciale look geven. Dat kan een geweldig mooie aparte sjaal zijn, een harig jasje of bijvoorbeeld een mooi sieraad. Maar als je basis goed is zal een uniek item je een unieke look geven.
   
 • Ga niet te veel mee met de ‘trends”. Trek aan waar jij  je goed bij voelt. Blijf dicht bij jezelf. Trendy kleding is vaak maar voor even, iedereen loopt er mee. Koop beter de basics en die paar unieke items die bij jou passen. Mode is vluchtig, stijl blijft.
   
 • Blijf kritisch. Ook al kom je zogenaamde ‘koopjes” tegen, denk goed na! Wat kan ik hier mee en doe ik dit ook aan? Dit zijn namelijk meestal de zogenaamde ‘miskopen' en belanden vaak in de zak van Max! Zonde!
   
 • Combineer oud met nieuw. Als je goed combineert en met goede basics kun je heel veel al oudere kledingstukken hartstikke mooi combineren met wat nieuws. Zo hoef je niet ieder seizoen van alles nieuw te kopen maar vul je je garderobe alleen maar aan waardoor je meer combinaties kunt maken.
   
 • Hang alles op kleur. En zorg dat alles schoon en gestreken is. Als je je kledingstukken op kleur hangt in je kast, is dit veel overzichtelijker en makkelijker om de juiste combinaties eruit te pakken. Het geeft ook een rustigere uitstraling.
   
 • Heb je je eenmaal aangekleed, pieker dan niet meer over je outfit. Blijf niet twijfelen, maar overtuig jezelf ervan dat je er goed uitziet. Het is namelijk niet alleen wat je draagt, maar ook hoe je het draagt!
   
 • Ruim die kledingkast eens per jaar op! Haal eruit wat je echt nooit draagt, ook al vind je het zonde. Geef het aan een goed doel of breng het naar een tweedehands winkel. Het heeft geen zin om het te laten hangen want je zult het het aankomende jaar ook niet dragen. Ook krijg je bij het opruimen vaak ideeën om een kledingstuk te gaan dragen (verhip, heb ik dat ook nog?).
   

Mocht je nu hulp nodig hebben bij het vinden van nieuwe creaties of bij het opruimen van je kast?
Stijlcompleet helpt je graag hierbij.

 

Gerelateerde artikelen

FemNa40