Shaping: graag zonder ‘bobbel’

Je kent het vast wel. Je trekt een jurk of rok aan en je panty zit eigenlijk niet zoals je zou willen.
Maar ligt dit wel aan de panty of heb je eerder (een van) de volgende gedachten:

  • Het voelt alsof hij afzakt of
  • Ik wil er eigenlijk wat 'gestroomlijnder' uitzien in dit jurkje of
  • Ik wil toch wel een ander figuur hebben in deze jurk: die billen moeten gelift worden, ik wil dat het een maatje minder lijkt of een combinatie hiervan.
 

Afzakken met of zonder stroomlijnen

Bij een panty die afzakt, moet je je afvragen of je de juiste maat gekozen hebt. Het is handig om per merk de maattabel te raadplegen. Heb je juist hele lange benen of zit je tegen de volgende maat aan, dan is het beter om een maatje groter te kopen. Ook verschilt het of het broekje versterkt/verstevigd is of dat er sprake is van een panty met een doorlopen been (zgn. nude look).

Is het broekje verstevigd, dan zit het broekje net iets strakker om je heupen en billen heen, waardoor je het gevoel hebt dat je een panty aan hebt en de panty niet 'kruipt'. Ook stroomlijnt dit broekje dan optisch je buik ook iets zonder echt te shapen.

Stroomlijnen of liever shapen

Om je buik, heupen en benen er gestroomlijnder uit te laten zien, kun je denken aan een shaping panty of een shaping slip. Shaping panty’s shapen je buik en benen en zijn verkrijgbaar met of zonder push up voor de billen als extra optie. Sommige shaping panty’s hebben ook een ondersteunende werking voor je benen, ideaal voor als je lang moet zitten of staan.

De shaping panty is verkrijgbaar als gewone panty in verschillende deniers, maar helaas niet als fashionpanty. Wil je er voor de feestdagen iets gestroomlijnder uitzien en toch een mooie feestelijke (glitter)panty aan,
dan kun je ervoor kiezen om een shaping slip onder je panty te dragen.

Het is in beide gevallen wel van belang dat je erop let dat je de juiste maat neemt, het platte naden heeft en een drukvrije tailleband. Anders krijg je een bobbel bij de randen en streef je je doel voorbij.

Optisch een maatje minder betekent niet automatisch een maatje kleiner. Door een goede panty of juiste combinatie van shaping slip en panty te kiezen, krijg je strakkere contouren waardoor je optisch wellicht al dat maatje minder hebt, zonder vervelende 'bobbel'. 'Geshaped', zonder dat iemand het weet.

Onze shaping panty’s: pantyspecialist.nl

Gerelateerde artikelen

Lekker zittende panties

Door:

Een avondje uit. Leuk! Je lekker optutten en mooi aangekleed voor de dag of liever gezegd de avond komen. Voor velen van ons hoort daar toch die mooie rok of jurk bij.

Lees verder

FemNa40