Vermoeide of opgezwollen benen?

Verg je veel van je benen? Als je lang moet zitten of staan, kunnen je benen daar last van krijgen.

Je krijgt vermoeide benen, spataderen, ze houden vocht vast of noem maar op. Hier is ook een oplossing voor in de vorm van een panty of pantykousjes.

De panty’s die je benen ondersteunen, zijn er in de steunklassen 1 t/m 3.

 

Steunklasse 1 is de lichtste vorm van ondersteuning, 3 de zwaarste. Steunklasse 1 is meer geschikt voor mensen die lang moeten staan en ter voorkoming van klachten. Steunklasse 2 geeft een redelijke ondersteuning en zijn dus goed te gebruiken als je al wat last hebt van genoemde klachten. Steunpanty’s met steunklasse 3 geven de meeste ondersteuning en zijn dus geschikt als je al klachten hebt, ze hebt gehad of er zeker aanleg voor hebt.

Hoe werken steunpanty’s?

De steunpanty’s die te koop zijn, zijn confectiepanty’s. Ze zijn dus niet speciaal per persoon op maat gemaakt. Opgezwollen en/of vermoeide benen worden tegengegaan door het vanaf de enkel naar boven gelijkmatig afnemend anatomisch drukverloop. De panty zit dus wel strakker om je benen om ze op die manier te ondersteunen en ook het bloedverloop in je benen te stimuleren. Veel van deze panty’s zijn gemaakt met 3D technologie waardoor ze toch nog lekker zacht aanvoelen.

Drukklasse versus steunklasse?

De steunklassen van steunpanty’s moet je niet verwarren met de drukklassen waar je over spreekt bij (medisch aangemeten) steunkousen. Het medische aanmeten van steunkousen geschiedt in Nederland vanaf drukklasse CCL2 (23-32mmHg). Zoals gezegd zijn de steunpanty’s allen confectiepanty’s. Hierdoor komt zelfs de steunpanty met klasse 3 niet aan drukklasse CCL2.

Draag je dus medisch aangemeten steunkousen, dan kun je een wat dikkere panty aan over je steunkousen zodat je deze niet ziet. Hierbij moet je denken aan een dikte van minimaal 60 denier. Sommige vrouwen willen naar een feestje in een mooie jurk of rok en vinden dan deze oplossing toch niet mooi, omdat je de rand van de steunkous net onder de knie nog wel ziet. Sommigen kiezen er dan voor om een steunpanty aan te doen met steunklasse 3.

Niet zichtbare, optimale ondersteuning van een steunpanty gecombineerd met een mooie outfit voor een avondje uit! Of dit medisch gezien voor jou incidenteel een goede oplossing is, kun je het beste met je medisch specialist overleggen.

Wil je weten welke ondersteunende panty’s er zoal zijn, kijk dan bij de Specials op onze site: pantyspecialist.nl

Gerelateerde artikelen

Stand up, get up

Door:

Hoeveel zit je op een dag? Heb je daar weleens bij stilgestaan? Bij een zittend beroep zit je toch al gauw aan de 8 tot 9 uur per dag, om vervolgens thuis op de bank neer te ploffen.

Lees verder

FemNa40