Online sieraden ruilen nieuwe rage

Miljoenen Nederlandse vrouwen met lades vol sieraden die ze niet meer dragen, kunnen die voortaan gaan ruilen.

Door te ruilen worden sieraden die ergens liggen te versloffen duurzaam hergebruikt en kunnen vrouwen steeds nieuwe sieraden aanschaffen, zonder daar al te veel geld aan uit te geven.

 

In tegenstelling tot andere verkoop- en ruilwebsites werkt Sieradenruil.nl niet met geld, maar met een ingenieus puntensysteem. Vrouwen kunnen hun sieraden ruilen tegen punten, waarmee ze zelf weer sieraden kunnen kiezen uit het volledige aanbod op de website. De initiatiefnemers verwachten dat zo de grootste online sieradenruilbeurs van Nederland ontstaat.

Sieraden in het stof

Net als veel Nederlandse vrouwen heeft bedenkster Silvia Wijnmaalen een lade vol armbanden, oorbellen, kettingen, ringen, horloges, sjaals, riemen en tassen die ze zelden meer draagt en af en toe wil opruimen.
'Erg jammer, dacht ik bij mijzelf, want ik kan ze nooit verkopen. Dat levert haast niets op. Maar ik blijf wel elke maand iets nieuws kopen en zo wordt de lade steeds voller. Wat zou het handig zijn als ik deze sieraden met iemand kon ruilen en er zelf ook iets leuks voor terug zou krijgen', dacht ze.

Ze verbaasde zich erover dat een dergelijke website nog niet bestond. 'Kennelijk was niemand met het idee gekomen dat je online kunt ruilen tegen punten en dat sieraden bij uitstek heel geschikt zijn om te ruilen.
Je hoeft ze bijvoorbeeld niet te passen zoals bij kleding'.

Haar partner Wouter Wijnmaalen ziet als ondernemer grote potenties in het concept. 'Het is eigenlijk een webwinkel en een community ineen. Je ruilt niet één op één, maar met een potentiële doelgroep van twee miljoen vrouwen, zo blijkt uit het marktonderzoek dat we hebben gedaan. Daarom verwachten we dat dit een enorme rage wordt', zegt hij.

Om een veilige en eerlijke ruil te garanderen houdt Sieradenruil.nl grip op het bestelproces. Wie een sieraad uitzoekt rekent af in punten. De koper betaalt de verzendkosten met iDeal, waarna de aanbieder een verzendlabel van PostNL in diens account krijgt. Pas als PostNL dit verzendlabel na ontvangst door de koper heeft gescand, worden de punten op het account van de aanbieder bijgeschreven en kan die zelf sieraden gaan uitzoeken. 'Daarmee voorkom je veel gedoe en sores die je op andere websites heb', stelt Wouter.

Sieradenruil.nl is de oplossing voor het eeuwige probleem van vrouwen. 'Ze willen elke dag een unieke look creëren zonder hier hun halve salaris aan uit te geven', aldus het tweetal. Op de website worden commerciële aanbieders geweerd en staan ook geen advertenties.

Nieuwe leden die zich aanmelden krijgen 100 punten en kunnen direct bestellen uit het beschikbare aanbod.

Gerelateerde artikelen

Het is liefde wat de klok slaat

Door:

Cupido verricht wonderen met zijn pijl en boog! De liefdeskoppels die hij heeft samengebracht, betuigen hun liefde over de hele wereld door slotjes aan bruggen en monumenten te hangen.

Lees verder

FemNa40