Stijl op maat

Een paar weken geleden vroeg Monique Veenman mij of ik een stijl blog voor de site van FemNa40 zou willen maken over kleding, stijl en make-up.

Zij volgde mij al een tijdje op Facebook en vond mijn blogs goed bij FemNa40 passen.

 

Ik was best verbaasd dat zij mij vroeg! Ik heb er even over nagedacht of het voor mij haalbaar was om dit erbij te gaan doen maar ik vond het zo leuk dat ik graag voor FemNa40  regelmatig stijl blogs wil maken. Ik zal in het kort iets vertellen over wie ik ben en wat ik in het dagelijkse leven doe.

Aangenaam

Mijn naam is Patrice Hartman en ben woonachtig in Bussum en ik kom uit een ondernemersgezin. Al sinds mijn jeugd ben ik gefascineerd door de manier waarop mensen zich aan de buitenwereld presenteren.

Door de jaren heen merkte ik hoezeer een verzorgd uiterlijk effect heeft op hoe mensen zich voelen. Pas als uiterlijk en innerlijk één geheel vormen, is er letterlijk balans. In 2008 heb ik Hartman Advies opgericht.
Dit bedrijf kent drie kernactiviteiten: advisering voor ondernemers, stijladviezen en PA-werkzaamheden.

Als personal assistent en adviseur voor ondernemers weet ik dat een goede balans tussen innerlijk en uiterlijk bepalend is voor succes. 'Look good, feel better' is niet zomaar een uitspraak.

Het is iets dat steeds meer mensen ervaren. Je goed voelen of er verzorgd uitzien is niet voldoende. Het gaat om de combinatie tussen die twee: een verzorgd uiterlijk én zelfbewustzijn. Wie zich op beide vlakken goed presenteert, staat in het (zaken) leven direct op voorsprong.

Als stijladviseur werk ik onder meer als personal shopper, visagist en stylist. Ik heb hiervoor diverse opleidingen gevolgd. Het is echter mijn overtuiging dat vooral levenservaring, persoonlijke ontwikkeling en het aanvoelen van mensen en hun gemoedstoestand bepalend zijn voor een 'goede stijl en smaak'.

Maak juiste keuze

Stijl heeft niets te maken met maat of gewicht. Het gaat erom dat men de juiste keuzes maakt. Mensen moeten zich letterlijk goed voelen in de kleding die ze dragen. Hartman Advies geeft kleding- en stijladviezen. Het is echter niet zo dat ik bepaal wat iemands stijl is. Eerst moet duidelijk worden wat de persoonlijke stijl is en wat de wensen zijn.

Daarna kan ik aangeven hoe de persoonlijke en lichamelijke kenmerken vertaald kunnen worden naar kleuren, kleding, sieraden, make-up en accessoires om zo een mooie uitstraling en een persoonlijke stijl te ontwikkelen.

Het eindresultaat is dat duidelijke wordt wat bij iemand past zodat hij of zij duurzaam authentiek en geïnspireerd kan zijn. Binnenkort zal mijn eerste stijl blog verschijnen!

Stijlvolle groet,
Patrice Hartman
Hartman Advies

Foto

 

Gerelateerde artikelen

FemNa40