Zes voordelen van de maxi dress

Grappig. Laatst een heel leuk artikel gelezen op me to we waarom je als moeder geen maxi dress zou moeten dragen. Leuk geschreven! Hilarisch zelfs.

Toch ben ik het er als (veertigplus-)moeder niet mee eens. Toegegeven, mijn mening is gebaseerd op mijn eigen maxi dress. Dat dan weer wel.

 

Oké, waarom wèl dan?

  • Het maakt je lang. Ik ben zelf een kleine 1.68 meter. Iets langer ogen? Ja graag.
  • Het is classy en stijlvol. Absoluut! Met sandaaltjes maak je het wat meer casual. Met hakken daarentegen lijk je... nóg langer. Juist.
  • Maar toch ook sexy. Waar je overal in het zonnetje schaars geklede vrouwen en meisjes om je heen ziet, ben jij de uitzondering met je mooie maxi dress. Natuurlijk, je ziet wel een decolleté. Maar doordat je geen
    (push up) bh kunt dragen onder de (ok, mijn model) maxi dress is het een beschaafd decolleté.
  • Het gezeur over 'klutsknieën' is verleden tijd. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik nog steeds niet weet wat dat precies zijn. Zelfs de fysiotherapeut (ok ok, een man) die ik ooit voor wat anders sprak, vertelde geen idee te hebben waar ik het over had. Dus of ik er 'last' van heb? Geen idee.
  • Het is koel. Mits het een fijn stofje is met veel katoen dan. Het ruisen tijdens het lopen. Heerlijk en verkoelend. Ga je op een terrasje zitten? Gewoon even je jurk ietwat wat omhoog tillen en je krijgt ook nog bruine benen.
  • No bra needed. Ook wel eens lekker. Puur natuur. Je voelt alleen maar de ondersteuning van de jurk. Zit fijn. Staat prachtig. Echt waar.

Rory, hoe kom jij aan jouw maxi dress?

Eenvoudig. Ooit het model maxi dress (wat volgens mij best een standaardmodel is) gekocht bij H&M.
Bijna opgedragen. Natuurlijk nergens meer verkrijgbaar. Een paar jaar later tijdens een fijne vakantie op Bali de jurk opnieuw laten maken. Van zelfgekozen stofjes bij de kleermaker. Ook weer een positief punt.
Een (redelijk) unieke maxi dress. Geen massaproduct. Je sponsort de kleine zelfstandige. Beter voor het milieu.

En alle ontzettend leuk omschreven nadelen volgens me to we dan? Mwoh, kwestie van oefenen. Je moet er wat voor doen, maar dan heb je ook wat! Namelijk zes fijne voordelen!

'Durf' jij als vrouw van boven de veertig wel eens een jurk te dragen? En wat voor jurk?'

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl 40envoorheteerstmoeder

Gerelateerde artikelen

FemNa40