Concentratieproblemen ADD

Ik ben mij er ineens van bewust dat ik concentratieproblemen heb, waarschijnlijk als gevolg van ADD (Attention Deficit Disorder). ADD is ontdekt bij mijn zoon en nu ontdek dat ik ook de symptomen van ADD heb.

 

Sinds ik voor mijzelf ben begonnen ben ik mij er terdege van bewust dat ik met concentratie problemen zit. Vroeger op school had ik dat ook al. Ik zie heel veel overeenkomsten met mijn zoon, hoe hij doet, vergeet, niet lang aan het huiswerk kan zitten, afdwalen met je gedachten terwijl je met iemand in gesprek bent, niet omdat het niet interressant is maar puur je concentratie niet vast kan blijven houden, nu hebben ze er een naam voor Attention Deficit Disorder (ADD).

ADD

Onze zoon heeft het ook en heeft daardoor ritalin voorgeschreven gekregen, die hij overgens weigert te slikken. Hij gelooft er niet in en dat mag natuurlijk ook. Alleen maakt hij het voor zichzelf wel heel erg moeilijk maar hij is tegen die medicijnen en dat moet je ook respecteren.

Maar wat moet ik hiermee, ik word over een maand 55 jaar, moet ik nu ook aan de ritalin? Want 1 ding is zeker er moet wat gebeuren. Ik hoop echt dat er voor mij wat is en dat snel werkt. Als iemand een oplossing weet dan hoor ik dat graag, want ik zal echt niet de enige zijn.

FemNa40