Dochter verkozen boven partner

Ouder wordende vrouwen beschouwen niet langer hun man als belangrijkste persoon in het leven, maar wel hun volwassen dochter(s).

Mannen daarentegen behouden hun vrouw als intiemste vriendin.

 

Onderzoek

Uit onderzoek van 2 gerenommeerde Universiteiten blijkt dat de gemiddelde 50- jarige vrouw een jonge vrouw (waarschijnlijk een dochter) als ‘beste vriend ‘ had, terwijl de tweede beste vriend een man van haar eigen leeftijdsgroep was (waarschijnlijk de partner).

De derde plek werd ingenomen door een vriend die meestal ook jonger is dan de vrouw. Het gaat hierbij om iemand van het mannelijk geslacht (waarschijnlijk een zoon ). Het ging in dit onderzoek echter om telefoontjes en sms’jes met een ander en manlief natuurlijk gewoon thuiszit.

Mannen houden het bij hun eigen vrouwelijke beste vriend van dezelfde leeftijd  (eigen vrouw) en bellen even vaak naar hun zonen of dochters .

Een warme en hechte familie lijkt ideaal te zijn, maar kan een te goede band tussen moeder en dochter ook problemen tussen man en vrouw aantonen? 

Zouden de vrouwen in deze studie zich wenden tot hun dochter omdat de relatie en communicatie met hun partner door de jaren heen sterk verminderd is? Deze onderzoeksvraag zou nog bekeken moeten worden om hier een verband mee te kunnen leggen.

Familieband

Een hechte familieband kan voor de zoon of dochter zelf ook een probleem veroorzaken. Voor jong volwassenen is het van groot belang dat zij zich kunnen afscheiden van de ouders met name als het gaat over een jong gezond stel.

Het gaat hier om hun eigen nieuwe familie. Niet alleen moeders moeten leren hun dochters los te laten,
maar dit geldt ook andersom.

()nderzoek: Oxford University en Boston’s Norteastern University)

Bron: Lien Buyck HLN.be

Foto

 

Gerelateerde artikelen

FemNa40