Gratis kinderopvang

In Amsterdam is Kinderopvang Catalpa begonnen werkloze ouders, die aan het solliciteren zijn, een strippenkaart te bieden met 6 dagen gratis kinderopvang.

Een goed initiatief om ouders, na drie maanden werkloosheid en zonder kinderopvangtoeslag, toch de gelegenheid te bieden hiervan gebruik te maken.

Ouders krijgen namelijk geen kinderopvangtoeslag meer na drie maanden werkloosheid en halen de kinderen vervolgens van de opvang af.

 

Catalpa hoopt hiermee de ouders wat te ontlasten, maar ook de band met het kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang te behouden.

Als de ouders weer werk hebben gevonden hopen zij natuurlijk dat zij weer terugkeren bij dit kinderdagverblijf. Dit is een goede manier om de kinderen toch betrokken te houden bij de andere kinderen daar en bij de pedagogische medewerkers.

Het is een gegeven dat door de economische crisis steeds meer kinderopvanginstellingen hun deuren moeten sluiten vanwege de terugloop van inschrijvingen.

Momenteel zijn er genoeg plekken beschikbaar, maar blijven de ouders weg. Dit initiatief kan dus een oplossing zijn voor de vele lege plekken, die op deze manier opgevuld worden door kinderen die maar af en toe een dag komen.

Andere kinderopvangorganisaties, zoals Humanitas en SKON Kinderopvang, geven ouders na drie maanden werkloosheid korting op het uurtarief. Welke instantie volgt?

Bron: Kinderopvangtotaal 


 

FemNa40