Houd kinderen op het strand in de gaten!

Met dit mooie weer gaan we veel naar het strand. Kinderen vinden het prachtig.

Zandkastelen bouwen, schelpen zoeken en met andere kindjes spelen.

Heerlijk om ze zo gelukkig te zien. Maar zoekraken van je kind kan je zomaar gebeuren.

 

De Reddingsbrigade en de politie krijgen jaarlijks ruim duizend meldingen van kindervermissingen op recreatieplaatsen en stranden binnen. Door de drukte op de stranden kan het zijn dat je je kind uit het oog veliest en het niet kan terugvinden.

Een kind is kwetsbaar en de schrik slaat om het hart als je hiermee te maken krijgt. Voor een kind is het een angstige ervaring. De reddingsbrigade probeert de bezoekers zich ervan bewust te maken hoe ouders kunnen voorkomen dat hun kind zoek raakt.

06-polsbandjes

Doe je kind een 06-polsbandje om die je kunt krijgen bij de aanwezige politieposten, maak er zelf een. Op het polsbandje schrijf je de naam van je kind en je mobiele nummer zodat je kind sneller teruggevonden kan worden.

Overige tips voor een veilig dagje aan het strand

  • Blijf in het water op een armlengte afstand van kleine kinderen.
  • Houd kinderen altijd in de gaten zowel in het water als op het strand.
  • In verband met de invloed van wind, stroming en golfslag is het niet verstandig om vlinderbandjes om te doen bij kleine kinderen als ze de zee ingaan.
  • Doe je kind een 06-polsbandje om met hun naam en je telefoonnummer.
  • Zorg dat je je mobiele telefoon altijd bij je hebt en dat die voldoende is opgeladen en aan staat.
  • Bespreek een herkenbaar punt af als je arriveert op het strand af voor het geval dat jullie elkaar toch kwijt raken, bijvoorbeeld een strandtent of verdwaalpaal met herkenbare afbeelding.
  • Toch je kind kwijt? Waarschuw direct de Reddingsbrigade, meld het bij een strandtent en begin met zoeken. Een verdwaald kind loopt meestal eerst met de zon in de rug weg. Meisjes met lange haren lopen vaak met tegen de wind in.
  • Is je kind terecht? Word niet boos op, maar wees blij het weer te zien en troost je kind indien nodig.

Foto

 

Gerelateerde artikelen

42 en oma!

Door:

21 jaar oud was ik toen mijn dochter geboren werd. Oprecht het mooiste wat ik mocht ervaren. Ja, ik was jong en compleet naïef. Als ik toen wist wat ik nu weet had ik heel veel dingen anders gedaan.

Lees verder

FemNa40