Koekjes voor kinderen vaak te groot

Speciale koekjes die voor kinderen in de winkel worden verkocht, zijn vaak te groot.
Gewone koekjes zijn kleiner.

Dit heeft De Consumentenbond onderzocht bij 20 soorten koekjes die in de supermarkt in het schap liggen en speciaal voor kinderen zijn bestemd.

 

Een kind van 1 tot 3 jaar heeft minder calorieën nodig dan een volwassene. Dat betekent dat kleine kinderen ook minder ruimte hebben voor koekjes en snoepjes: maximaal 100 calorieën per dag. Logisch en goed dat er speciale koekjes voor kinderen bestaan zou je zeggen. Maar dat is dus niet zo.

De Consumentenbond laat zien dat kinderkoekjes te groot zijn voor kinderen. Een goed gekozen klein ‘volwassenkoekje’ is vaak zelfs een betere keuze.

Het onderzoek naar kinderkoekjes

De Consumentenbond onderzocht 20 kinderkoekjes. De koekjes zaten vaak verpakt in portiezakjes.
In portiezakjes zitten 2 of meer koekjes bij elkaar. Veel van deze zakjes bevatten meer dan 100 calorieën. Daarmee krijgt je kind veel vet en suiker binnen. Ter vergelijking: het gewone Mariabiscuitje bevat 22 calorieën per koekje. Lees meer over het onderzoek.

Vitamines in koekjes?

Sommige koekjes bevatten extra calcium of vitamines. Laat je niet foppen, dit maakt het koekje namelijk niet gezond. Deze voedingstoffen krijgen kinderen genoeg binnen met gezond eten. Het is niet nodig om dit aan koekjes toe te voegen.

Wat kun je dan wel geven?

Een klein koekje kan best, maar een stroopwafel is een hele maaltijd voor een kind. Houd de porties klein en geef niet meer dan 100 calorieën per dag aan koekjes en snoepjes. Kijk daarvoor goed op het etiket. Koop je koekjes die in portiezakjes zitten? Geef dan één koekje uit dat zakje en bewaar de rest voor later.

En natuurlijk blijven fruit en groenten het gezondste voor tussendoor!

Bron

Foto

Gerelateerde artikelen

42 en oma!

Door:

21 jaar oud was ik toen mijn dochter geboren werd. Oprecht het mooiste wat ik mocht ervaren. Ja, ik was jong en compleet naïef. Als ik toen wist wat ik nu weet had ik heel veel dingen anders gedaan.

Lees verder

FemNa40