Dagje Den Bosch

Den Bosch is al een paar keer tot de meest gastvrije stad van Nederland gekozen. Dat is natuurlijk niet voor niets!

Wanneer je in de binnenstad van de stad komt,
zie je eigenlijk al meteen waarom de stad zo bijzonder is.

 

Voor mensen die van shoppen houden, kan de lol niet op in de typische kleine straatjes. Daarnaast is het voor echte bourgondiers een waar genot, in Den Bosch kun je namelijk prima terecht voor een heerlijke maaltijd in één van de vele restaurants of om een speciaal biertje te drinken in één van de gezellige cafe’s.

Voor ieder wat wils

Den Bosch is een stad die ontzettend veel te bieden heeft en er zijn steeds meer mensen die dat ontdekken.
Wil je een dagje uit, dan kun je in Den Bosch ook terecht bij verschillende musea of bijvoorbeeld een rondvaart onder de stad door.

Daarnaast worden er regelmatig leuke evenementen georganiseerd, zoals het jazz festival Jazz in Duketown, festival Boulevard of Bourgondisch Den Bosch.

Naast deze grote evenementen worden er ook regelmatig andere evenementen georganiseerd. Zo wordt er bijvoorbeeld op Koningsdag een vrijmarkt georganiseerd, waarbij er in de hele binnenstad vele grote en kleine activiteiten, optredens en rommelmarkten plaatsvinden.

Wil je graag een dagje naar Den Bosch dan hebben we onderstaand enkele tips voor je.

De leuke straten

Den Bosch heeft één van de best bewaarde Middeleeuwse binnensteden van Nederland en staat bekend om haar leuke straatjes, steegjes en pleinen. Natuurlijk is de markt in de binnenstad iets dat je niet moet missen bij een bezoek.

Wil je shoppen in Den Bosch, dan kun je in overdekt winkelcentrum de Arena in de binnenstad terecht, daarnaast staat de Hinthamerstraat bekend als dé winkelstraat waar je verschillende historische panden vindt.

Zoek je leuke straatjes om te eten of een drankje te doen, dan kun je onder andere terecht in de Kerkstraat, Kolperstraat, de Korenbrugstraat en de Korte Putstraat.

Een bezoek aan de stadsbrouwerij

Geniet je echt van het drinken van verschillende biertjes? Dan is een bezoek aan de stadsbrouwerij van
Den Bosch echt iets voor jou. Hier krijg je uitleg over het brouwproces en kun je tevens verschillende biertjes proeven.

Rondvaart op de Binnendieze

Een rondvaart op de Binnendieze is een unieke ervaring in Nederland. De rivier de Binnendieze loopt dwars door de binnenstad van Den Bosch, waardoor in kleine bootjes door smalle watersteegjes langs historische panden en pleinen van Den Bosch kunt worden rondgevaren.

Een bezoek aan de indrukwekkende Sint Jan

Ben je voor de eerste keer in Den Bosch, dan is een bezoek aan de Sint Jan eigenlijk een must. De Sint Jan is een erg bijzondere kerk die eigenlijk bestaat uit twee kerken die later één zijn geworden.

Voor de bouw van de kerk zijn twee verschillende stijlen gebruikt en dat is wat de Sint Jan zo interessant maakt. Daarnaast staat de Sint Jan kathedraal vooral bekend om zijn omvang en de enorme rijkdom aan beeldhouwwerk.

Parkeren in Den Bosch

Ga je met de auto een dagje naar Den Bosch, dan heb je de mogelijkheid om te parkeren op het transferium, waar vandaan regelmatig bussen rijden naar de binnenstad.

Daarnaast zijn er verschillende parkeerplaatsen in de binnenstad bij winkelcentrum Arena, aan de Magistratenlaan, aan de Mayweg en aan de Tolbrug.

Gerelateerde artikelen

FemNa40