Jouw hotelkamer

Verblijf jij voor zaken of voor vakantie alleen in hotelkamers?

Heel oplettend hoeft iemand niet te zijn om,
zodra jij het hotel binnenloopt, door te hebben dat jij alleen bent.

 

Maak je deel uit van een gezelschap dan heeft een kwaadwillende bij jouw inchecken gauw door dat jij alleen in een kamer verblijft. Wat nu als er op je kamerdeur geklopt wordt terwijl je niemand verwacht?

Doe niet open

Waarschijnlijk zal hij zeggen dat hij iets komt afgeven. Dat is een bekende en een heel eenvoudige truc om jouw kamer te kunnen betreden. Het komt in de beste hotels voor. Het is het veiligste om de deur niet open te doen.

Vraag of hij datgene wat hij komt brengen bij de receptie wil afgeven en zeg dat jij het daar later zult ophalen. Natuurlijk ben je nieuwsgierig of je dit goed gedaan hebt en wil je snel naar de receptie. Maar bel voor de zekerheid eerst even of er daadwerkelijk iets voor je afgegeven is.

Deurstopper

Kun je er toch niet omheen om je kamerdeur te openen en je kent de persoon niet of niet goed? Draai dan de douchekraan open, zet de badkamerdeur op een kier en roep iets in de trant van ‘ik doe de deur wel even open Jan’ zodat degene voor je deur niet direct door heeft dat je alleen bent.

Of doe zoals mijn overbuurvrouw me onlangs op het hart drukte: neem een wigvormige deurstopper mee op reis. De rubberen versie weegt niet veel en kan voorkomen dat iemand ongewenst binnenkomt. Want zei ze: een kwaadwillende kan werkzaam zijn bij het hotel en daardoor eenvoudig aan een sleutelkaart komen.

Ga vooral op reis! Maar wees ook in een hotel alert. Dat geeft je een voorsprong op kwaadwillenden.
Bedenk dat in de meeste hotels niemand jou hoort als je hulp nodig hebt omdat je iemand die verkeerde bedoelingen heeft, in jouw hotelkamer binnengelaten hebt.

Gerelateerde artikelen

FemNa40