Alleenreizende vrouwen

Ga je alleen op reis dan zou je je kunnen bedenken dat de reis ook bepaalde risico’s met zich meebrengt.

Bereid je goed voor, maar maak je niet de hele tijd druk om je veiligheid.

Met gezond verstand kom je een heel eind.

 

Laat je familie en vrienden van tevoren weten wat je bestemming is voor eventuele noodgevallen en dat je op je mobiele telefoonnummer goed bereikbaar bent. Maar laat ze ook weten dat je daarbuiten niets van je zult laten horen.

Je riskeert anders dat je de hele vakantie aan het sms'en bent naar nieuwsgierige vrienden die graag willen weten hoe je het maakt en dat is nu juist niet de bedoeling van vakantie. Loslaten en relaxen is het motto.

Bagage

Neem niet teveel bagage mee. Ten eerste omdat je alles zelf moet dragen (!) en ten tweede omdat je dan een extra excuus hebt om aankopen ter plekke te doen.

Bestemmingen

Is je reisbestemming een Islamitisch land? Laat dan je korte rokjes thuis. Dat geldt ook voor landen waar een machocultuur heerst. Het kan gezien worden als een uitnodiging om lastig gevallen te worden.

Kleed je naar de maatstaven van de lokale bevolking en dan met name gericht op de vrouwen. Dan val je het minst op en verklein je risico's op vervelende incidenten.

Trouwring

Wil je mannen op afstand houden, draag dan een (nep)trouwring! In sommige landen wil dat nog wel helpen om de mannen op afstand te houden. Het dwingt respect af, waardoor de kans groot is dat ze je met rust zullen laten.

En als je je toch zorgen blijft maken, dan volg je voor vertrek een korte zelfverdedigingscursus.

Lichaamshouding

Lichaamshouding spreekt boekdelen. Ben je onzeker dan straal je dat ook uit. Wees je bewust van hoe je loopt en zorg dat je zelfverzekerd over straat loopt. Doe daarom alsof je de weg weet en weet waar je naartoe gaat.

Als je een groepje mensen in de verte ziet staan waar je eigenlijk liever niet langs loopt, ga dan nonchalant aan de andere kant van de weg lopen.

Instinct

Als je de situatie waarin je terechtkomt niet vertrouwt, volg dan je gevoel! Wegwezen. Voel je je bedreigd of word je achterna gezeten, dan kun je altijd even een winkel inlopen en om hulp vragen.

Mocht je op wat voor manier dan ook lastig gevallen worden, dan kun je natuurlijk ook altijd je stem verheffen!

Borrelen

Wat leuk is, is om op vakantie met andere reizigers in contact te komen. Samen iets drinken is dan ook een goede manier om elkaar beter te leren kennen. Let in dit geval wel op je drankje. Je weet nooit met wie je in contact komt en wat voor ideeën hij of zij met je heeft.

Het komt nog weleens voor dat ze Rophynol (date rape drug…) in je drankje doen. Een geur- en kleurloos goedje waar je snel onwel van wordt, waarna je een gemakkelijk slachtoffer voor verkrachting bent.

Denk daarom goed na voor je een drankje (of hapje) accepteert van iemand en laat je glas in een bar niet onbeheerd achter.

Beroofd worden

Om te voorkomen dat je beroofd wordt van je bezittingen kun je je geld en bankpasje(s) in een plat klein tasje om je nek dragen. Deze draag je dan op je buik/borst, eventueel onder een jas.

Gebruik in ieder geval geen buideltje om je middel, je kleedt je daarmee als toerist en straatrovers weten hier wel raad mee!

Stop ook altijd wat geld in je schoen, zodat je een taxi kunt nemen als je toch beroofd wordt of in een andere niet zo plezierige situatie terechtkomt.

Veel plezier gewenst!

Gerelateerde artikelen

FemNa40