Wat neem ik mee op mijn containerschip vakantie?

Alles behalve beautyproducten.

Daar sta ik dan: Brand Manager van Beautyspot.nl op een containerschip, met alleen maar (Oekraïense) zeebonken aan boord.

Alles wat ik de afgelopen maanden heb geleerd over beautytrends is de komende week volledig overbodig.

 

Het is vakantietijd en ik deel mijn bijzondere vakantie-ervaring graag met jullie. Samen met mijn vader
(‘man na 70’) ben ik een week meegevaren op een zeecontainerschip.

Stap 1. Inpakken


Wat neem je als dame mee op een containerschip? Alle beauty gerelateerde items kunnen in ieder geval thuisblijven. Baloe (van Disney’s Jungle Book) wist het jaren geleden al… ‘bare necessities’ is wat de klok slaat!

Lastig hoor; loslaten. Maar uiteindelijk bevatte mijn koffer uitsluitend 2 trainingsbroeken, 3 truien + hemdjes, windjack, ondergoed, 1 paar gympen, sokken en - voor de persoonlijke verzorging - deo, tandenborstel, shampoo, borstel en een haarelastiekje. Laatste item bleek het meest nuttig te zijn.

Stap 2. Kennismaking


Aangezien mijn Oekraïens beperkt is, hebben we de noodzakelijke communicatie met de bemanning in het Engels gedaan. Toch blijkt zeebemanning niet het meest spraakzame type man. Tenzij je interesse toont voor apparatuur, de machinekamer of navigatie op de brug.

Kletsen over het weer, hoe het leven aan boord is, kwam niet echt van de grond. Uiteindelijk bleek het houden van mijn mond (zonder lipglossje erop) de beste optie. En wat blijkt: we kregen spontaan een rondleiding en seintje als we een mooie kustlijn passeerde!

Stap 3. Dagprogramma


We hebben volledig meegedraaid in het reguliere zeeschema: 08.00 uur ontbijt, 12.00 uur lunch, 17.00 uur diner. Cateringoordeel: Prima voedsel voor overleven op (de wifi-loze) zee.

Tussen ‘schafttijd’ door genieten van eindeloze zeezichten, je nietig voelen op zee en kletsen met mijn vader. Dit alles volledig make up loos met verwaaid pluishaar volbracht en ik vond het fantastisch!

Stap 4. Afscheid nemen


Ik moet zeggen, ik vond het een heerlijke week. De zee is machtig, de eenvoud van leven op het schip is verfrissend en mijn vader en ik hebben voor de rest van ons leven een goed vakantieverhaal voor aan de kersttafel.

Daarentegen zorgt de fysiek zware mannenwereld ervoor dat ik mijn gewone leventje des te meer waardeer. Wat heb ik het goed; ik ben niet maanden lang van huis en ‘hard werken’ blijkt ook relatief.

Op weg van de haven van Rotterdam naar huis keek ik er weer naar uit om me op te tutten, zorg te besteden aan mijn outfit, haar en make up. Ik heb na thuiskomst zelfs een geurtje opgedaan, wat een ultiem gevoel van luxe gaf na mijn week op een zeecontainerschip.

Wat mij betreft een absolute aanrader!

 

Gerelateerde artikelen

FemNa40