Veertig jaar en op roadtrip

Roadtrippen doe je als je zeeën van tijd hebt.
Of als je deze maakt.

Kijk naar Floortje Dessing, de 40 plusser reist er lustig op los. Ze is succesvol en ondanks dat ze misschien wat meer luxe heeft dan de gemiddelde reiziger.

Zij bewijst dat een roadtrip bijzonder en voor alle leeftijden is. Onderstaand de voordelen van roadtrippen.

 

Veel vrijheid

Het vrij zijn op vakantie, dat is iets waar mensen nooit genoeg van krijgen. Hoe je deze vrije tijd invult, bepaal je zelf. Bij een roadtrip ben je veel onderweg, maar leer je daarom ook nieuwe mensen kennen en kom je jezelf soms tegen.

Bijvoorbeeld als je de weg echt niet kent en je de behoefte hebt aan een bed met warme kruik. Je leert hiermee omgaan en dus doorgaan.

Geen angst

Voor het onbekende hebben we soms angst, met name wanneer we niet weten wat voor gevolgen dit voor ons persoonlijk heeft. Als je op roadtrip gaat, weet je dat alles altijd weer goed komt. Zo kom je iemand onderweg tegen die je helpt, bijvoorbeeld als je een lekke band hebt.

Dit betekent echter niet dat je niet goed voorbereid moet zijn. Je moet wel weten dat toeristen in Barcelona meestal een lekker band hebben, omdat deze is lek gestoken door plaatselijke criminelen die op je geld uit zijn.

Heerlijk genieten

Als je met het vliegtuig reist, krijg je een bepaalde maaltijd voorgeschoteld (lijnvluchten). Een maaltijd die lekker kan zijn, zeker met locale ingrediënten. Echter de vliegtuig stoel is krap.

Een picknick aan de Seine of bij een prachtig strand geeft een luxer gevoel. Tijdens een roadtrip bepaal je zelf waar en wanneer je stopt. Voor speciale plekken en het eten onderweg neem je dan ook de tijd.

Onderweg thuis

Je huis vanaf thuis neem je het gemakkelijkste mee in de auto. Of het nu gaat om een barbecue, pak hagelslag of fiets. Alles kan mee met de auto. Zo doen we nog wat extra jurkjes en schoenen in de koffer, want daar kun je nooit genoeg van meenemen.

Weinig geld

Autorijden is niet goedkoop, maar als je met een groep reist, bespaar je gemakkelijk geld. Je deelt de tol, benzine en wie weet leer je ook nog eens nieuwe mensen kennen omdat je lifters meeneemt onderweg.


Bron & Bron

Gerelateerde artikelen

FemNa40