Op zoek naar jezelf…

Om te beslissen dat je in je eentje gaat reizen is een stap die de meesten niet zomaar zullen nemen.
Het is een overwinning voor jezelf.

Heel spannend ook, alleen op reis gaan houdt in dat je op jezelf bent aangewezen.

 

Maar misschien is dat nou juist wat je nodig hebt. Of wat je wilt. Om je zelf te ontplooien, te ontwikkelen of om iets achter je te laten… Nieuwe contacten op doen, je tijd indelen zoals het voor jou goed voelt. Leuk! Ga de uitdaging aan en geniet!

Alleen reizen heeft allang geen zielig imago meer. Integendeel. Menigeen zal denken ‘had ik maar…’. Er is door de jaren veel veranderd. Helemaal als we nu kijken naar de jongere generatie. Die gaan backpacken of flashpacken, bereiden zich voor, sparen wat geld, gaan werken in het land van hun voorkeur en vertrekken.

Boek een reis

Ook voor vrouwen boven de 40 is er genoeg te beleven. Legio bedrijven zijn op internet te vinden als het gaat om solo reizen voor alleenstaanden. Er is zoveel te zien en te beleven op de wereld en als het altijd al heeft gekriebeld dan is wellicht nu het moment om de stap te zetten en een reis te boeken. Onafhankelijk zijn en openstaan voor alles wat nieuw is. Verwonder je hierover, dat mag jij op dat moment beleven! Mag. Want het is en blijft jouw eigen keuze!

Leuk is het om op reis goed gezelschap of lotgenoten te ontmoeten, waarmee je een paar dagen of misschien zelfs weken kunt optrekken en verder reizen. Voordeel van alleen op reis gaan is ook dat je sneller contact krijgt met de lokale bevolking van het land.

Op zoek naar jezelf

Het vinden en ontdekken waar jouw behoeftes en grenzen liggen. Dat is op zoek gaan naar jezelf. Confrontaties aangaan, leert je veel over jezelf. Lekker je eigen gang gaan, soms hebben we dat gewoon nodig. Even opladen en nieuwe indrukken opdoen. Niet afgeleid worden door vrienden, familie, telefoon of televisie.

Mijdt alle negativiteit die via radio, tv of internet ‘binnenkomt’. Vertrouw op jezelf en op je eigen intuïtie.
En blijkt achteraf dat je niet de juiste beslissing hebt gemaakt, dan mag je dat best zien als leerproces.
Daar worden we alleen maar mooier van!

Veiligheid

Let wel op je eigen veiligheid. Ga je eerst goed voorbereiden. Lees forums of vraag informatie aan bij reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in reizen naar het gebied of land waar je naartoe wilt vertrekken.

Gerelateerde artikelen

FemNa40