40plus en single

De meeste scheidingen komen voor in de leeftijden tussen de 40 en 50 jaar.

Hoe dat komt is ons een raadsel. Maar wel weten we dat we veel bewuster over onszelf gaan nadenken in deze leeftijdscategorie.

De tijd is aangebroken dat we niet zoveel meer achter de kinderen hoeven aan te rennen en we weer meer tijd voor onszelf hebben gekregen.

 

En dan komt de vraag: wat en hoe gaan we verder. Is dit het nu? Wie ben ik? Ben ik alleen de vrouw van of moeder van? Wat heb ik bereikt in mijn leven en wat zijn mijn dromen die ik allemaal nog wil laten uitkomen.

Je verandert opeens en dat is te merken in je gezin en zeker bij je partner. Vaak geef je elkaar de ruimte om door te groeien maar sommigen komen er niet uit en gaan hun eigen weg. Natuurlijk spelen er veel meer factoren mee.

Worse scenario… je bent ineens single!
 

Je zet je leven weer op de rit met het nodige vallen en opstaan, we hebben hele meren bij elkaar gehuild en de twijfel 'heb ik hier wel goed aan gedaan' is ook gepasseerd. Kinderen hebben het weer naar hun zin en dan komt toch het gemis van die arm om je heen, het altijd maar alleen thuiskomen.

Naar feestjes en etentjes, je komt altijd alleen. En nog een lastige bijkomstigheid... je bent voor sommige vriendinnen ineens een 'bedreiging'.

Nieuwe relatie, waar kom je die tegen
 

Gelukkig in deze tijd zijn er genoeg datingsites, single vakantiebestemmingen, single vakanties op zeilboten,
het leuke kroegje om de hoek waar je makkelijk alleen naar toe kunt gaan. Ga sporten want ook daar kun je hele leuke mannen tegenkomen en als je het kunt betalen, ga lekker golfen.

Verzorg jezelf altijd goed want stel je voor je bent bij de supermarkt en daar zie je nu net je soulmate staan om 'per ongeluk' tegen hem aan te botsen. Wel eerst even kijken of hij niet toevallig een trouwring draagt, best wel een dingetje!  

Tegenwoordig zijn er genoeg mogelijkheden. Het is ook wel weer heel erg spannend allemaal, weer die kriebels in je buik kunnen voelen als je iemand leuk vindt. Hoe loopt de avond/dag af etc. etc.

Je bent je eigen tekstschrijver
 

Velen onder ons snappen de kop hierboven niet. Maar hoe sta je in het leven, kijk maar eens als je vrolijk een winkel instapt, dan ontmoet je alleen maar vrolijke mensen of je komt iemand tegen die chagrijnig is maar dat deert je dan niet.

Heb je een dag dat je met je verkeerde been uit bed bent gestapt, zeker weten dat die dag alles fout loopt.
Je moet dat niet toelaten, je zet je favoriete muziekje op, je zingt een stukje mee en zet je schouders eronder en je dag verloopt prima.

Een oud gezegde: 'Het leven begint bij 40' En ja je bent bewuster van jezelf en dan ga je handelen in wat je wel en niet wilt. 

Succes met het maken van deze mooie, vaak moeilijke keuzes voor jezelf.

Gerelateerde artikelen

FemNa40