Heb jij de ware liefde gevonden?

Heb jij ware liefde gekend en ben je daar uiteindelijk mee getrouwd?

Helaas blijkt dat 7 van de 10 personen zeggen niet met hun ware liefde getrouwd te zijn
(enquête Siemens).

De werkelijkheid is dus wel een beetje schrijnend.

 

Invloed ouders

Ik vraag me dan ook af wat er aan de hand is. Als wij de ware liefde hebben gevonden, blijven we dan niet hangen of zijn er omstandigheden waardoor wij uiteindelijk onze ware liefde vaarwel zeggen.

Ikzelf was erg jong toen ik mijn 1e ware liefde tegenkwam en het leuke is dat ik dertig jaar na dato weer opnieuw als een blok voor hem viel. Helaas was hij inmiddels getrouwd en had hij kinderen en kon ik er niets mee.

Het blijft bij een droom

Maar zo af en toe droom ik er heerlijk van hoe het toch zou zijn als ik uiteindelijk toch bij hem was gebleven. 
We zullen het nooit weten, maar dertig jaar na dato besef ik wel dat het grotendeels door mezelf kwam en de invloed van mijn ouders (moeder in mijn geval ), wat een erg grote rol heeft gespeeld.

Nu ben je volwassen en kun je de situatie anders en beter overzien...,  maar enfin.

Vrouwen verlaten eerder de man

Verrassend is ook dat een kwart van de volwassenen zeggen dat zij op twee personen tegelijkertijd verliefd zijn geworden. Zelfs een klein aantal zegt dat zij de liefde van hun leven tegenkwamen tijdens een langdurige relatie.

Vrouwen zijn hierbij eerder geneigd om hun huidige partner te verlaten, terwijl mannen trouwer blijven aan hun huidige partner. En wij maar klagen dat mannen zo vaak vreemdgaan. Uiteindelijk blijven ze toch vaker bij hun huidige partner.

Uit onderzoek blijkt ook dat we 2 keer in ons leven echt hopeloos verliefd worden en ongeveer 4 tot 5 relaties in ons leven hebben. We blijken echter toch niet te trouwen met de liefde van ons leven en dus ook niet met de tweede ware liefde.

Is dit de reden dat tegenwoordig 1 op de 3 stellen uiteindelijk uit elkaar gaan, waarvan mannen gemiddeld 46 jaar en vrouwen 43 jaar oud zijn?

Gerelateerde artikelen

FemNa40