Liefde en gezondheid

Het leven is een kleurrijk spel, met fantastische ervaringen. Altijd zul je hulp kunnen gebruiken. Waarom? Omdat het leven ook veel downs heeft.

Is het niet? Waarom ploeteren? Er zijn zoveel hulpmiddelen. Kies er één uit. We zullen ze noemen en bespreken. Eén voor één.

En het zal je duidelijk worden. Liefde en Gezondheid. Onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas is dat verband niet meer duidelijk bij veel mensen.

En waar belanden zij dan? In ziekenhuizen, bejaardentehuizen, verzorgingstehuizen, revalidatiecentra. Waarom, waarom? Wij kunnen zoveel aan de kwaliteiten van Liefde en Gezondheid in onszelf, in ons wezen doen. We kennen oorzaak en gevolg. Dus wat brengt ons dan in deze situatie van interne miscommunicatie? Ook deze vragen zullen beantwoord worden. Ook hierin zal een pad komen, dat gevolgd kan worden. Dat is een keuze, een persoonlijke keuze. Dat is toch wat wij graag willen. Laten we daarmee beginnen.

Wat betekent keuzes maken?

Keuzes maken doen wij dagelijks, elke minuut. Helaas niet altijd bewust. Vaak doen wij de 'dingen automatisch'. Dat is makkelijk. Wat als we alles 'bewust' zouden doen. Dan zouden we gek worden. Toch? Een keuze hebben, brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee. Laten wij ons beperken tot Liefde en haar rol in Gezondheid. Laten wij ons beperken tot Gezondheid en zijn rol in Liefde.

Wat zijn de gevolgen van de golven tussen Liefde en Gezondheid?

We gaan maar door in ons leven. Zonder onze gevoelens als Liefde te onderzoeken en te onderhouden.
Wat betekent Liefde? Voor wie is Liefde bestemd? Wat kunnen we met Liefde doen? Is alles Liefde? Wat een boel vragen zul je denken. Heb je ook antwoorden op deze vragen? Schrijf ze dan op. Neem de tijd. Het is een belangrijk deel: Liefde. Elke dag even je Liefdegevoel voelen.

Wat zou dat voor je betekenen?

Wat zouden de gevolgen van elke dag je Liefde voelen zijn? Kun je je voorstellen dat het buiten mooier wordt? De zon gaat feller en warmer schijnen. De bomen hebben mooie, frisse, groene blaadjes. De lucht is fris, helder en vol met gezonde zuurstof. Je hoort de bijtjes zoemen. De plantjes en bloemen staan prachtig in bloei en hebben de mooiste kleuren. Je hoort zachtjes de geluiden van de stad of de stilte en rust van een weiland vol koetjes. Zou dat heerlijk zijn?

Het gaat met stapjes en in vertrouwen. Je kent het wel. Het is niet altijd even makkelijk, maar wie zei dat het leven makkelijk is? Wij, de engelen en gidsen, zeker niet. Het kan makkelijk zijn. Het enige dat je hoeft te doen is in contact te zijn met je gevoel van Liefde en je gevoel van Gezondheid. Je basis, je alles, het leven, het begin. Start nu, wees je bewust. Hoe sta je nu in het leven, hoe voel je je nu, kan het beter, wat kan dan beter? Voel, voel, voel jezelf, nu!

Het leven is een feest, maar komt niet vanzelf. Net als ieder feest moet je de boel zelf organiseren. Dus..., ervaring in het organiseren van een feest?

Laat je commentaar in de disqus hieronder achter.

Gerelateerde artikelen

Nekmassage

Door:

Nekmassage is zeer ontspannend. Oefen bijgaande 5 stappen snel en trakteer een dierbare op een heerlijke ontspanningskuur.

Lees verder

FemNa40