Ben je dankbaar?

Purper helpt bij zien, horen, ruiken en geeft helderheid. Het is een ‘spirituele’ kleur in de breedste zin van het woord.

De kleur zorgt voor helderheid bij mentale zaken en laat opwinding en negativisme wegstromen.

Purper maakt een verbinding tussen geest,
lichaam en ziel en brengt positiviteit en succes.

 

De kleur kan ook helpen bij reuma, pijn en het helen van bijvoorbeeld gebroken botten. Doe eens de volgende oefening om negativiteit los te laten en positiviteit te activeren: Neem een kaars (het liefst een paarse, maar een witte is ook goed), een ovenschaaltje, 2 stukken paars papier (of een wit papier waar je met paarse pen/stift/potlood op gaat schrijven) en een pen/stift/potlood. 

Zorg dat je voor 15 minuten niet gestoord kunt worden en ga er even voor zitten. Steek de kaars aan en schrijf op 1 stuk papier alle negatieve gedachten/dingen op die je kunt bedenken. Als je daarmee klaar bent, steek je het papiertje met de kaars in brand en leg je het in de ovenschaal. Blaas de kaars uit.

Terwijl het verbrandt, spreek je de volgende intentie uit: 'Deze vlam verteert alle negativiteit'. Daarna neem je weer een stuk papier en ga je positieve gedachten/dingen/affirmaties opschrijven. Dat kan en mag van alles zijn.

Als je klaar bent, steek je de kaars weer aan en lees je hardop voor wat je hebt geschreven. De kaars en het oplezen maken de positieve dingen extra krachtig. Laat de kaars branden voor zolang het mogelijk is of tot hij op is.

Bewaar het papier met de positieve dingen en lees het nog eens na als je het weer tegenkomt. Of zorg ervoor dat je het steeds tegenkomt en merk zo dat er meer positiviteit in je leven komt.

Allerzielen

Allerzielen was prachtig, toch heel mooi om bij je voorouders stil te staan. Zonder hen was je hier niet geweest… Dit soort rituelen, groot of klein, geven extra ‘sjeu’ aan je leven. Je wordt je weer even bewust van wat je allemaal doet zo gedurende een dag of in je leven. Kleine of grote momenten om stil te staan, geven wat rust. Maken dat je beter weet wat je wilt. Of vooral wat je niet wilt.

Grateful Jar oftewel een DankbaarheidsPot

Nog zoiets moois: een Grateful Jar oftewel een DankbaarheidsPot. Ik kwam het tegen op Facebook en had er eerlijk gezegd al wel eens van gehoord of het voorbij zien komen, maar ik ga het nu echt doen!

Het is een mooie glazen pot waar je briefjes indoet waar je op hebt geschreven waar je dankbaar voor bent of een mooi moment wat je wilt herinneren. Even tijd voor reflectie: wij hebben eigenlijk heel veel dingen om dankbaar voor te zijn en maken meer dan genoeg mooie dingen mee.

Doe dit bijvoorbeeld op 1 januari en kijk dan eens met Oudjaar 2015 wat je er zoal in hebt gestopt en maak een trip down memory lane over het afgelopen jaar. Wat het extra leuk maakt is als je de pot mooi versierd of steeds op een leuk gekleurd papiertje schrijft.

Make it special! Ik ben heel benieuwd hoe jullie Grateful Jar’s eruit gaan zien,
stuur je me een foto? info@estherfoppen.nl

Ook leuk om te vermelden dat er weer 2 trajecten afgesloten zijn. Een coachingstraject is klaar en één Chakra Verdiepingscursus is afgelopen. Prachtige tekeningen hebben de deelneemsters gemaakt en ze hebben voorlopig weer genoeg inzichten opgedaan om verder te kunnen.

    

Ik ben zo langzamerhand aan het voorbereiden voor de Earth Angel Fair Midwinter Retreat op 21 december in Soest. De kaarten voor de goodiebags zijn waar ze wezen moeten, de rest van de kaarten in hoesjes stoppen voor de verkoop, wat Lil’lovely’s maken om te laten zien, de workshop flyers maken, tekeningen inlijsten zodat die mooi tot z’n recht komen in mijn stand, cadeaubonnen maken en natuurlijk alvast bedenken wat ik vooral niet moet vergeten om mee te nemen voor mijn consulten.

Je kunt natuurlijk alvast cadeaus via de mail bij mij bestellen en ze daar ophalen als je toch al van plan bent om te komen. Dan heb je ze voor de feestdagen in huis! Stuur even een mailtje.

De kaarten worden al druk verkocht via website of website De entreeprijs is in de voorverkoop 7 euro voor volwassenen en 2, 50 voor kinderen. De eerste 50 bezoekers ontvangen een rijk gevulde goodiebag!

Gerelateerde artikelen

De balans opmaken

Door:

Een mens voelt zich beter met Regelmaat, reinheid en rust op zijn tijd. Afgelopen zomervakantie heb je de balans kunnen opmaken. Heerlijk kunnen genieten van niks doen.

Lees verder

FemNa40