Bron van Inspiratie

Onlangs logeerden mijn vriendin en ik een paar dagen bij onze gezamenlijke, bijzondere vriendin in Zeeland, de plek waar ik al vele herinneringen had liggen vóór ik haar ontmoette.

De Zeeuwse opgesnoven lucht is onvergelijkbaar met de geur van andere provincies. Ik 'voel en zie' nog steeds de oorlog en de watersnood.

 

Wij hebben met z’n drieën al een hele geschiedenis en we herkennen onszelf zo in elkaar dat we de tijd die wij samen doorbrengen buiten de tijd kunnen zetten. Ons samenzijn is tijdloos. Dagen lijken weken, echt puur quality time.

Piano

Bij het wakker worden stromen de liefdevolle klanken van de piano door het huis. Een waar concert. Het voelt een beetje als thuis, mijn beide ouders speelden piano. Ik ben dol op piano, heb zelf ook zo’n prachtig instrument, maar speel helaas geen noot. Onze vriendin kan niet alleen prachtig piano spelen, ze bespeelt ook moeiteloos andere instrumenten. Ook schilderen, tekenen, schrijven, dansen, zingen en handwerken zijn haar passie.

Boek

Vlak voor we kwamen werd ze geïnspireerd tot het schrijven van een nieuw boek, haar achtste alweer en er wordt druk heen en weer gemaild met de uitgever. Ze zijn helemaal enthousiast over haar plannen. In haar hoofd is het boek al geschreven. Met haar schilder- en tekentalent laat ze geen seconde onbenut en maakt ze schetsjes op een klein tekenblokje, dat ze altijd bij zich draagt. Later verwerkt ze deze tekeningen in haar boeken en in haar kamer hangt de door haar zelf gemaakte teken- en schilderkunst, zo kleurrijk, zo met liefdevolle aandacht geschilderd.

Tuin

Onze vriendin heeft een prachtige tuin met schitterende wijze bomen waar je ook echt mee kunt 'bomen'.
Ze werden door de jaren heen met respect behandeld, maar ook door kinderen beklommen en met juist snoeien in balans gehouden. Onze vriendin. Ze maakt me stil. Ze is continue op haar Bron van inspiratie aangesloten en zet haar knop nooit uit.

Doorzettingsvermogen

Het Universum heeft haar begiftigd met veel talenten, die zij allemaal met onafgebroken ijver en doorzettingsvermogen heeft benut. Ze blijft in de flow en laat zich niet afleiden door Facebook geneuzel of tijddodend ge-whats-app. Werkelijk iedere seconde besteedt ze aan de aan haar geschonken talenten, die zij weer doorgeeft aan haar omgeving door het geven van lessen en workshops.

Wat een optimale gebruikmaking van de wetten van de natuur om zo alle talenten en energieën die je toevallen te benutten. Zo blijft geen wet onbenut. De jaren nemen ons wel de fysieke krachten af maar met de vereenvoudiging van ons leven vermindert de werking van de kosmische wetten niet.

Creatieve energie

Wauw. Wat een inspirerende vrouw, wat een innerlijke kracht. Levend vanuit haar eigen onuitputtelijke inspiratiebron, inspireert zij haar omgeving van jong tot oud. Wat zou dit een genezende werking op velen kunnen hebben. Ze is betoverend als je haar in je buurt hebt. Haar creatieve energie is permanent voelbaar en heeft zo’n positieve invloed.

Gewoon Inspiratie van een medemens, daar hoef je helemaal geen goeroe voor te volgen. Zonder dwang kijken en voelen naar iets wat je raakt, omdat het de essentie is van onvoorwaardelijk leven in jezelf. De drang om te scheppen vanuit je eigen kracht wordt dan aangeraakt.

Gevoelsknop omzetten

Terug naar huis rijdend bedenk je dan dat wanneer je naast zo’n dynamische persoonlijkheid leeft, er vele gedachten zullen zijn waarmee je een keuze kunt maken voor jezelf: je ervan afkeren of in de flow blijven van dit schitterende levende voorbeeld.

We kunnen weer alles verzinnen om onszelf niet met onze Bron te hoeven verbinden en ons niet aan te laten raken door het veld van creatie, maar wanneer wij bedenken dat wij allen EEN zijn en slechts aspecten zijn van elkaar, kunnen we onmiddellijk besluiten ons te verbinden met deze inspiratiebron in plaats van ons ontmoedigd op de bank te storten.

Je kunt direct besluiten je 'poor-me' gevoelsknop om te zetten en terug te keren naar je Hogere Zelf. Dit is de eerste stap naar actie, die ons leidt naar ons ware talent. Dit leidt dan weer tot inspiratie van onze omgeving en het in werking treden van de wet van wederkerigheid.

We zullen elkaar met het schenken van onze talenten in leven houden. We vervullen onszelf met voeding uit de oneindige Bron en zullen vanuit deze blijheid elkaars talenten en creaties waarderen.

Dominante lage zelf

Raak niet ontmoedigd door de kracht van de stem van het lagere zelf, die zich kenmerkt door gedachten als 'dat kan ik niet', 'dat heb ik niet', 'ik heb geen geld om', 'ik heb geen man die', 'ik heb geen kind', 'door mijn jeugd', enz. Het zijn allemaal zichzelf herhalende opgeworpen beren op onze levensweg, die niet meer bestaan in het NU, maar steeds weer door het dominante lagere zelf in leven gehouden willen worden. Het bedenkt steeds excuses om niet van de bank te hoeven komen.

Denk aan onze vriendin, die op een fantastische manier iedere dag al haar geschonken talenten optimaal benut. Ga gewoon zitten en schilder, teken, maak muziek, beeldhouw, ga tuinieren, schrijven of wat dan ook. Kom in actie en de kosmische wetten doen de rest. Actie brengt je in onvoorspelbare situaties van creatie en brengt je een vervuld gevoel.

Hemel op aarde moment

Het is gewoon een kwestie van doen. Simpelweg vandaag beginnen en morgen zie je wel weer verder.
Vertrouw en volg wat je bezielt. Fouten maken en opnieuw beginnen. Creëer een dagelijks 'discipline- uurtje',
je dagelijkse hemel op aarde moment. Geen eindeloze plannen maken, maar doe iets waarmee je meteen kunt beginnen.

Word een bezielende schepper. De 21ste eeuw duldt geen tegenstroming meer. Zoek je eigen weg en wissel zoveel mogelijk uit met elkaar in gelijkheid tot elkaar. Laad jezelf op door je dagelijks een uur met je Bron van Licht te verbinden, vanuit je eigen kern en deze verbinding zal een positieve basis vormen voor nieuwe samenlevingsgroepen.

In de wetenschap dat wij allemaal verbonden zijn door het Grote Veld van creatie, zijn wij deze vrouw veel dank verschuldigd voor het scheppen van zoveel schoonheid op aarde.

Leef in verbondenheid met het Licht. Daarmee straal je Licht uit, ben je Licht en Verlicht je de ruimte om je heen. De ander staat dan in jouw Licht en alles wordt Licht. We zijn dan allen EEN met het Licht.

Laten wij een Bron van inspiratie zijn voor elkaar.

Gerelateerde artikelen

Anders bekeken

Door:

Er gebeurt veel in deze tijd! bij iedereen is het hard werken aan wat het leven ons momenteel brengt. Er worden op allerlei gebied verliezen geleden. Verlies van baan, geld, partner, huis enz enz. Hoe gaan we hier mee om

Lees verder

FemNa40