Anders bekeken

Er gebeurt veel in deze tijd! Bij iedereen is het hard werken aan wat het leven ons momenteel brengt. Er worden op allerlei gebieden verliezen geleden. Verlies van baan, geld, partner, huis enz enz. Hoe gaan we hier mee om?

 

Alles wat in de duisternis, in het verborgene op onze aarde lag opgeslagen, lijkt in een versneld tempo aan het licht gebracht te moeten worden. Je kan het zo gek niet bedenken, overal kom je de thema’s; eerlijkheid, waarheid, oprechtheid,en essentie in zaken tegen. Alles wordt in het Licht van de Waarheid gezet. Een complete zuivering waart door de wereld. Zuivering van macht, misbruik en misleiding.

Zuiveren

Het is een tijd waarin wij, mensen de gelegenheid krijgen de aarde en ons eigen emotionele lichaam, de plek waar onze emoties liggen opgeslagen, te zuiveren. We mogen schoonmaken wat vertroebeld was door niet te leven vanuit onze Geest, die ons vanuit onze verbondenheid met onze eigen essentie laat handelen, altijd vanuit een universele Waarheid.

Helaas zijn velen deze natuurlijke verbinding verloren en zijn gaan leven vanuit aardse materiele verlangens. Zij worden gelokt door voorbeelden van Macht. Het is momenteel een heftige tijd voor iedereen, maar degene, die zich hiervan bewust is, kan dagelijks kansen benutten dit lichaam te zuiveren, door met een spirituele intentie het leven te ervaren, en te leren al onze ervaringen in een ander licht te zetten, het licht van wijsheid en liefde.

Opdracht

De eerste opdracht is om ons gevoel van ontevredenheid te laten verdwijnen en kritisch te kijken naar onze eigen manier van leven. Daarvoor is eerlijkheid, moed en vertrouwen nodig en alle misleidende spelletjes, waarmee we onszelf hebben zoetgehouden. We moeten we leren doorzien. Er is een spiritueel vertrouwen voor nodig om er zeker van te zijn, dat onze oprechtheid en moed beloond zal worden en ons naar een toestand van blijdschap zullen leiden, die uiteindelijk zal resulteren in een “hemels” gevoel op aarde.

Als wij met kritische ogen naar ons dagelijks leven kijken zijn onze agenda’s vol en blijft er geen tijd over voor stilte om te luisteren naar onszelf. We moeten veel, plannen veel, telefoneren veel en worden achtervolgd door een gevoel, dat we onze verplichtingen niet nakomen. We zijn druk en het is moeilijk om niet druk te zijn, want druk zijn is een statussymbool geworden.

Discipline

Spiritueel leven in dit drukke bestaan vergt discipline.  Het leert ons gevoeliger te worden voor de stem van ons Hogere Zelf. In ons overvolle, bezorgde, lawaaiige bestaan kunnen wij ons innerlijk niet makkelijk horen spreken. Ons leven is Absurd geworden, waarin het Latijnse woord Surdus zit, wat doof betekent. We zijn doof geworden voor de stem in ons, die voortdurend tot ons spreekt maar die we nog zelden kunnen horen.

Bewustwording

Als we ons hier weer bewust van gaan worden en weer serieus leren luisteren, gaan we naar dit “horen” leven en zullen we ons makkelijker kunnen laten leiden door de wijze raad die tot ons komt, als wij ons hier weer voor open stellen. Dan alleen kunnen wij worden geleid naar het ware doel van onze ziel. De Geest krijgt de gelegenheid om door ons te komen als wij bewust stilte creëren in ons drukke bestaan.

Bij iedere door de Geest geboden gelegenheid om naar ons leven te kijken, kunnen wij onszelf verbeteren door te luisteren naar deze Hogere Wijsheid. De discipline van stilte zal ruimte brengen in ons innerlijk leven, waardoor de uiterlijke omstandigheden de kans krijgen te veranderen. We kunnen dan in eerlijkheid naar onszelf kijken en onderzoeken waar en wanneer een patroon, houding of reactie mogelijk is ontstaan en hoe je er vanaf dat moment mogelijk anders mee om kan gaan. We gaan anders naar ons leven kijken en zullen er vervolgens ook daardoor veel oude gewoontes kunnen bijstellen. Dit kan meer begrip en verdraagzaamheid opleveren voor de medemens.

Stilte moment

Het is raadzaam om iedere dag op een vaste tijd een moment van stilte in te bouwen. Een moment van bewustzijn om de verbinding te maken met ons Hogere Zelf, en in vertrouwen te luisteren naar Zijn wijsheid. Het kan helpen een vaste plek hiervoor te creëren met wat eigen vertrouwde spulletjes, die de verbinding met ons Zelf makkelijker maken.
Leven vanuit onze Spirit zal de verhoudingen tussen mensen veranderen. Het is de moeite van het proberen waard!

In Liefde en Licht.

Gerelateerde artikelen

Bron van Inspiratie

Door:

Onlangs logeerden mijn vriendin en ik een paar dagen bij onze gezamenlijke, bijzondere vriendin in Zeeland, de plek waar ik al vele herinneringen had liggen vóór ik haar ontmoette.

Lees verder

FemNa40