Weer terug van de re-creatie in de creatie

Hopelijk hebben alle veelbelovende vakantieadvertenties ons niet teleurgesteld en echt beantwoord aan alle verwachtingen.

Plaatjes van blijde gezichten van ouders en kinderen op het strand, prachtig gebruinde strakke lijven onder een stralende zon met op de achtergrond een bijna onnatuurlijke blauwe zee en iedereen supergelukkig!

Het bracht ons diepste verlangen in ons boven: daar gaan wij ook gelukkig zijn!

 

Is ons droombeeld van de ideale vakantie niet uitgekomen en was de vakantie hard werken? Zijn de dagen niet gelopen zoals wij ze ons hadden voorgesteld?

Vakantie is soms hard aan de slag gaan met onszelf. In werkelijkheid is het een gelegenheid om onze gedachten te re-creëren, het woord zegt het al. Het is een gelegenheid in de stilte en op afstand zicht te krijgen op ons leven en eenmaal weer thuis een nieuw leven te durven scheppen, het scheppen van een nieuwe creatie.

Hoe creëer je een nieuw leven?

Eén advies: bewaar alle mooie herinneringen. Vereeuwig alle mooie beelden en bewaar ze voor later.  Wij moeten proberen het goede te herinneren, want de mens heeft de neiging hoofdzakelijk de negatieve dingen te onthouden.

Eenmaal weer terug in ons dagelijks, vertrouwde patroon komen er weer vragen als: 'Ik heb een partner, kinderen, een goede baan een mooi huis. Toch voel ik me regelmatig ongelukkig. Heb jij hier nou een antwoord op?' Hoe leer je mensen zich gevuld en gelukkig te voelen; wat is het geheim?

Ware Rijkdom

Het antwoord hierop is dat Ware Rijkdom inhoudt zo dicht mogelijk bij de Bron te leven. Leer De Stem horen van de Geest die je aanstuurt en die je in de stilte toespreekt.

Luister naar je eigen Bron van wijsheid, je Hogere Zelf. Het maakt mensen weer gezond als ze hierop leren vertrouwen,
want deze gigantische Bron kan in alle antwoorden voorzien.

Alleen in de STILTE is deze stem te horen. Door je op deze manier hierop te richten krijg je antwoorden die je met je hoofd niet kunt bedenken.

Het is ook een advies aan mensen die troost zoeken wanneer zij lijden onder het lijden of overlijden van een dierbare, een kind of een partner. Ook hier zou het kunnen zijn dat je niet verbonden bent met de Bron. Als je leeft vanuit je hoofd, geeft dit een gevoel van verlaten zijn, je niet geliefd voelen.

Je Hogere Zelf

Het enige dat je hoeft te doen, is dit contact te herstellen en te voelen dat je nooit alleen bent en ook nooit alleen bent geweest. Je eigen Hogere Zelf kan je nieuwe wegwijzer worden.

Het zijn Heilige momenten wanneer je dit als WAARHEID aanneemt. Herken de momenten dat je voelt dat er door jou 'gesproken' wordt. Dat voel je. 

Dit soort mooie ervaringen op bijzondere momenten blijven je bij en je leert ze te verzamelen. Je leert er in verwondering naar te 'kijken' en er aandacht aan te schenken. En ALLES wat je aandacht geeft GROEIT!

Verzamelen

Leer dus alle mooie momenten te verzamelen en ze heel bewust aandacht te geven. Schrijf ze op. Ze zullen op den duur de narigheid verdringen.

Ik herinner me een boek van Anna Blaman, over een vrouw die bedlegerig was en naast haar bed een lade had vol met alleen maar mooie herinneringen. Ik ben dit nooit vergeten. Zij verzachtte haar verdrietige ziekteproces door de dag te starten met een greep uit de la.

Iedere dag pakte zij weer iets anders uit de verzameling kaarten, brieven of attenties, die ze bewaard had, waardoor ze weer nieuwe, mooie gedachten creëerde op deze mooie herinneringen. Zo doorbrak zij haar, in cirkels ronddraaiende,
negatieve gedachtenpatroon en zette deze om in een andere energie van blijdschap en schoonheid.

Door ons hierin te trainen worden wij er in een uitzichtloze situatie steeds aan herinnerd, dat het leven ook zoveel moois te bieden heeft. Je kunt mooie ervaringen en inzichten opschrijven en bewaren voor latere sombere dagen.

Wij mensen hebben de neiging negatieve gedachten te bewaren. Gevoelens van ongeluk en pijn kunnen vaak  zo bedreigend dominant worden over onze geluksgevoelens, maar door het steeds omhooghalen van gelukkige momenten, krijgen positieve gevoelens op den duur de overhand.

Vreugdevolle energie

We kunnen oefenen met de lade van goede herinneringen en in plaats van steeds oude pijngedachten omhoog te halen, kunnen wij ervoor kiezen vreugdevollere energie te vermenigvuldigen.

Het is ook een daad van liefde naar onze naasten, die vaak vastgelopen zijn in een vertrouwd  patroon van slachtofferschap.
Zo kan ons medelijden worden getransformeerd in mededogen en wordt het samenzijn minder zwaar door het ontstaan van een liefdevolle energietrilling, waardoor onze gesprekken blijer worden.

Bewaar dus alles wat je goed doet, wat je lief is en lief was. Het zal je later positief ontroeren. Bewaar alle mooie momenten en heb vertrouwen in het contact met je eigen Bron, die ons bergen kan laten verzetten. Door de nieuwe ontstane positieve gedachten trek je ook weer positieve situaties aan.

Blijf niet steken in somberheid of middelmatigheid, maar werk aan het hoogst haalbare. Als we uit de slopende modus durven stappen van OVERLEVEN en de stap weer durven maken naar LEVEN, zullen we weer in verbinding met onze Bron terechtkomen:

De schitterende staat van BELEVEN. Dat is echt leven vanuit de Bron.

Gerelateerde artikelen

Anders bekeken

Door:

Er gebeurt veel in deze tijd! bij iedereen is het hard werken aan wat het leven ons momenteel brengt. Er worden op allerlei gebied verliezen geleden. Verlies van baan, geld, partner, huis enz enz. Hoe gaan we hier mee om

Lees verder

FemNa40