Beweging

Mooi woord eigenlijk, beweging. Het voortgaan op de weg, be-weg-ing. De weg volgen, op je weg blijven, je levensweg.

Beweging betekent dan eigenlijk niets meer dan ervaring, op de route blijven van er-vaar-ing.
Varen op de stroom.

Houd je niet krampachtig vast aan de kant van de rivier van je eigen levensstroom, maar laat je gewoon meevoeren op die stroom. Durf de 'veilige' kant los te laten.

Vertrouwen

Blijf niet op de hangplek van oude heftige gebeurtenissen, plaatsen van ont-moed-iging, waar de moed je werd ontnomen. We zijn meesterlijk in het registreren en onthouden van diepe pijnlijke gebeurtenissen en het zorgvuldig bewaren hiervan. Een soort spaarbank van treurnis, die door constante herhalingsgedachten veel rente geeft, omdat we steeds blijven cirkelen in de gedachten van oude pijn. Als we niet bewegen, op één plek blijven, scheppen we steeds opnieuw dezelfde pijn.

Vertrouw erop dat er iemand langskomt, die je meeneemt op je weg naar weer een andere bewustzijnservaring, verderop in een ander dorp. Vertrouw er ook op dat je geliefden die niet meer op aarde zijn, bij je zijn om je te helpen. Ze zijn niet meer dan een gedachte lang verwijderd en als je ze nodig hebt zullen ze bij je zijn met goede raad, troost en adviezen.

Ze zullen ook zonder je roep naar je toevliegen als ze maar een kleine storing in je aura opmerken. Stel je hier voor open, dan zul je hun troostende aanwezigheid voelen.

Beelden vastleggen

Film onderweg met je nieuwe 'camera', verzamel weer nieuwe ervaringsbeelden. Leg nieuwe beelden vast om je te helpen oude gedachten en principes te veranderen. Principes zijn onze eigen vastgeslagen gedachten,
waar wij zelf hoofdzaken van maakten en aannamen als onze 'hoogste' waarheid.

Het zijn onze vooringenomen denkbeelden over bijvoorbeeld religie of rassen die later door andere ervaringen vanuit ons gegroeide bewustzijn totaal kunnen veranderen. Zo blijkt iemand van een 'verdachte' cultuur je meest dierbare medemens en bleek de spirituele anders denkende je grootste inspiratiebron.

Je eigen weg volgen

Be-weg-en naar het volgende dorp is de ultieme kans om ons uit onze vooringenomenheid te halen. 
Heb vertrouwen dat het goed is, dat alles 'slechts' ervaring is en bedoeld om ruimte te maken in ons bewustzijn. Vertrouw dat het je verder brengt en vertrouw dat je geleid wordt naar meer 'ruimte' in jezelf, maar zoek het niet als vorm.

Blijf dus bewegen; ga symbolisch wandelen, reizen, verhuizen, verlaten, maar verlaat nooit jezelf. Loop niet het pad van de ander, al lijkt het nog zo veilig en voel je je nog zo geborgen. Beweeg je voort in je eigen ervaring.

Vind alleen veiligheid in en bij jezelf en wees op je hoede voor parasieten, mensen die hun eigen spoor bijster zijn en kracht bij anderen weghalen omdat ze hun eigen weg niet te kunnen of willen gaan. Iedereen heeft een eigen weg.

Loop desnoods in liefde een stukje met de ander mee, maar houd je eigen doel goed voor ogen, ook al ken je misschien bewust je eigen doel helemaal niet. Ons Hogere Zelf kent ons Plan en zal ons leiden naar ons doel. Loop verder in je eigen Kracht, blijf autonoom.

Verleidelijke zijwegen

Check steeds of je nog wel op je eigen weg zit en of dit nog goed voelt. Er zijn vele verleidelijke zijwegen.
Samen leren is iets heel anders dan samen een weg lopen waar één zich opoffert voor de weg van de ander. Zoiets van 'als jouw pad voor jou maar een gelukkig pad is, zal ik je dienen zolang je loopt'. Dat is wel heerlijk voor die ander, maar mogelijk kost het jou als 'redder' een leventje extra.

Dus: Blijf in beweging! Als je niet zelf in beweging blijft wordt je zelf 'slacht'-offer, maak je slachtoffers en strand je later samen langs de kant van de weg. Hele families zijn daar beland, omdat er één iemand zich niet liet mobiliseren. Het geeft anderen een gevoel van moede-loos-heid, loos van moed; het haalt  hen uit hun moed en kracht.

Maak nieuwe herinneringen

Toon moed en beweeg! Laat liefde weer stromen. Laat je omhoog helpen en in je kracht zetten. Ga op weg naar het volgende dorp waar nieuwe ervaringen weer nieuwe dierbare herinneringen zullen maken. Laat ze niet overschaduwen. Train jezelf bewust in het maken van die nieuwe herinneringen.

Geef jezelf in het volgende dorp een kans de liefde weer toe te laten. Laat alle ballast achter je en zie het als ervaringen die je gediend hebben in het proces van de groei. Dank je ziel voor de wijze lessen, blijf in beweging en vertrouw dat de weg steeds verder gaat.

Gerelateerde artikelen

Anders bekeken

Door:

Er gebeurt veel in deze tijd! bij iedereen is het hard werken aan wat het leven ons momenteel brengt. Er worden op allerlei gebied verliezen geleden. Verlies van baan, geld, partner, huis enz enz. Hoe gaan we hier mee om

Lees verder

FemNa40