Empathie is een daad van liefde (2)

Empathie gaat niet over oplossingen geven en de ander opbeuren. Empathie is inlevingsvermogen in de pijn van de ander, zonder het naar jezelf toe te trekken.

Met sympathie onderneem je acties om de ander uit de regen te helpen stappen. De ideëen en acties komen uit het referentiekader van de helper. Daarmee ontken je de regen.

 

Empathie is louter erkenning van de pijn van de ander door herkenning, zonder je eigen verhaal te beginnen. Erken dat het bij de andere regent, want dat is zo. Daarmee help je de ander om de regen te accepteren. Dat is pas echte hulp. Ga samen onder de paraplu. Dat is empathie.

Workshops

1. ‘De impact van de talking stick’

Hoe doe je dat en welke werkwijze is het meest geschikt voor welke bijeenkomst.

In deze workshop deel ik enkele werkwijzen met jullie. Door ze zelf te ervaren leer je de waarde kennen.
Je ontdekt op welk moment er begeleiding nodig is en hoe je dat aanpakt. Je ontdekt wat er nodig is om te onthullen en te luisteren en wat dat van de deelnemers vraagt.
Vrijdag 30 mei van 13.30-17.00 uur in Utrecht.
Lees meer over deze workshop

2. ‘Storytelling met het GROWTH model’

Hoe ontlok je verhalen met een toekomstperspectief? Persoonlijke verhalen die helend zijn en die de moed en kracht geven om ze waar te maken. Ontdek hoe de talking stick veiligheid schept om persoonlijke verhalen te delen.
Woensdagavond 4 juni 19.00-22.00 uur in Utrecht
Lees meer over deze workshop

3. Masterclass ‘Versterk je professionele attitude’

Annett Keizer en Karen de Vries gaven samen een lezing op het MIE congres2014 met de titel ‘Ken jezelf,
wees jezelf. Versterk je professionele attitude’, voor communicatieprofessionals en marketeers. Om de persoonlijke vaardigheden van het competentieprofiel als inlevingsvermogen, flexibel gedrag, samenwerken, luisteren, impact, onderhandelen van de marcomprofessional helemaal in de vingers te krijgen, kun je het beste gaan oefenen. Wij bieden je die mogelijkheid op donderdagavond 15 mei in Utrecht.

4. Training ‘Het mysterie van Storytelling onthuld’

Geschreven door: Karin de Vries

In deze training leer je wat jij met storytelling in jouw trainingen en coachings kunt doen.
17-24 augustus in Epidavros, Griekenland
Lees meer over deze training

Trailer
René Brown vertelt ons met deze animatie dat we alleen een echte empathische verbinding kunnen aangaan als we de moed hebben om onze kwetsbaarheid te tonen.

Betekenis foto: Kristal onder de invloed van het woord ‘Evil

Gerelateerde artikelen

FemNa40