De dromer

Ik ben een dromer. Een illusionist van mijn eigen geest. Ik creëer werelden waarin alles mogelijk is, daar waar de sprookjes werkelijkheid worden.

Ik geloof in sprookjes. Ik geloof in Peter Pan en ik geloof ook in Tinkerbell. Ik geloof dat die illusie gebaseerd is op de werkelijkheid.

Terwijl de werkelijkheid misschien weleens de illusie zou kunnen zijn. Want immers niets is wat het lijkt.

 

Geloven opent magische deuren

Ervaringen die ik opgedaan heb in het leven, is nu de draad die ik volg naar de bron van het bestaan. Ik kan niet om mijn eigen ervaringen heen. Ik geloof in wat ik voel. Ik heb ervaringen opgedaan in het leven, waardoor ik wel in sprookjes moet geloven. Ik kan daar gevoelsmatig niet meer omheen.

Sprookjes leven, het is een werkelijkheid op zich voor iemand die dat wil geloven. Want zij die het geloven zullen het gaan zien en zij zullen het ook gaan voelen en ervaren in het dagelijkse leven. Het leven is een magisch iets voor iedereen die zich ervoor opent.

Het begint allemaal vanaf het moment dat je het ook echt gaat geloven. Geloven opent deuren naar alles wat jij je maar wensen wilt. Wees de dromer van je eigen wereld. Een illusionist van je eigen geest.

Verloren magie

Ik heb ontzettend veel fantasie. Ik vind het heerlijk om te fantaseren. Ik kan op de bank voor me uit gaan zitten staren, terwijl ik met mijn geest in een totaal andere wereld zit. En soms ben ik dan echt een hele tijd in gedachte en totaal even niet meer op Aarde.

Ik beleef soms hele avonturen in prachtige werelden waar de elfjes leven. Ik ben altijd al een dromer geweest. Maar helaas wordt ons allemaal geleerd om niet te gaan zweven en niet te gaan geloven in fantasieën.
Mensen vinden het vaak eng en ze vinden het raar. Althans, zo heb ik dat ervaren in mijn leven.

Dus ook ik ben ooit gestopt met het dromen. Ik raakte al snel mijn eigen individu kwijt. Wat uiteindelijk negatieve gevolgen had voor mij als persoon. Ik voelde het leven zowat uit me verdwijnen. Alsof er een lichtje binnenin mij steeds zwakker werd en bijna dreigde uit te vallen.

Ik trok me terug uit het leven en ik trok me terug van de mensen. Ik werd iemand die ik niet wilde zijn doordat er geen ontsnapping meer mogelijk was voor de werkelijkheid van het leven.

Alle teleurstellingen, verdriet, boosheid en angsten. De gevoelens begonnen mij te overmeesteren en ik was te onervaren en te jong om het onder controle te houden zonder enige hulp van buitenaf. Totdat ik opnieuw een uitweg zocht in mijn dromen. Alleen daar vond ik wat ik als individu nodig had om mezelf weer volledig op te kunnen laden.

Ik vond er rust, vrede en harmonie in mijn gevoelsleven. Het is alsof mijn geest in een andere wereld kan zien. En alsof er een stukje van mijn energie zich op een andere plek bevind. En ik dat in het hier en nu echt kan voelen. Het is alleen niet tastbaar voor mijn lichaam en niet zichtbaar voor mijn ogen. Maar mijn geest is werkelijkheid. En mijn gevoel is ook werkelijkheid.

En hoe vaker ik droom, hoe meer ik ervan terugzie en hoe meer ik het ook ervaar in het hier en nu. Het voelt soms een beetje magisch.

Fantasie wordt werkelijkheid

Ik reed een tijdje geleden al een paar keer langs een bos. En elke keer als ik daar voorbijreed dan had ik het gevoel dat ik daarheen moest. Maar ik liet de gedachte daarna ook meteen weer los. Tot die gedachte een keer de hele tijd terug bleef komen.

Het voelde ineens helemaal niet goed dat ik was doorgereden. Ik zou bijna zeggen dat ik een schuldgevoel begon te krijgen. Dus ik besloot om een dagje in te plannen om daar een kijkje te gaan nemen. Het zou me wel niet voor niets zo aantrekken.

Een paar dagen later reed ik naar het bos. De rust die ik door me heen voelde gaan toen ik dat bos in liep was een onbeschrijfelijk gevoel. Alsof het me opvulde en me gevoelsmatig deed laten zweven. Ik kende dit gevoel. Maar het was geen gevoel dat ik had beleefd in werkelijkheid. Het waren gevoelens die ik had gevoeld uit mijn dromen.

De kleuren in het bos waren intenser dan hoe ik ze normaal gesproken zou ervaren. Het was alsof alles leefde waar ik naar keek. Ik voelde een gelukzaligheid door me heen stromen. En ik was verwonderd over alles wat ik hier niet alleen maar in mijn geest, maar nu ook in werkelijkheid mocht beleven.

Natuurlijk zag ik geen elfjes. Maar als ze werkelijk op Aarde zouden bestaan, dan zouden ze zeker in dit bos leven. Ik vond de meest prachtige paddenstoelen en elfenbanken. Grote elfenbanken vooral. Ik heb libellen gezien, fel groen met zwart. Wel zo'n 12 cm groot. Ze kwamen recht voor me zitten. En eentje begon zich uitgebreid te wassen.

Ik heb vol verwondering naar het beestje zitten kijken. Die intense kleuren en die grote die het had, was bijna ongelooflijk. En ik heb er toch al velen gezien in mijn leven. Ik ben namelijk gek op de natuur en ik kan uren lang zoeken naar dieren en bloemen en planten en paddenstoelen om er foto's van te maken.

Ik heb een grote verzameling aan natuurfoto's inmiddels. Maar dit was werkelijk een sprookje dat ik mocht beleven. Het bos voelde werkelijk magisch.

Alles wat je voelt is werkelijkheid voor de ziel

Dit gevoel is echt. Net zo echt als wanneer je ergens bang voor bent. Dan ben je ook echt bang en je beleeft dat dan ook echt in heel je wezen. Zo echt zijn ook de dromen die we dromen. Dus wees de dromer die jij wilt zijn. Beleef het leven zoals jij dat wilt.

Mijn dromen, mijn fantasieën hebben mij geleerd om van het leven te genieten. Ik beleef het leven nu op alle manieren die het leven te bieden heeft. Ik leef net zo goed in het hier en nu als dat ik leef in mijn dromen.
Mijn dromen helpen me door het leven heen. Het leven met al zijn up en downs.

Is een fantasie wel echt een fantasie? Iets wat we zelf bedenken, maar wat geen werkelijk is? Al die dromen,
al die fantasieën. Alles wat ik ooit in mijn geest gezien heb. Het doet allemaal iets met mij in het hier en nu.
Het gevoel beleef ik echt.

Ik kijk anders aan tegen de natuur en de bloemen en de planten. Ik zie de meest prachtige beelden in de lucht.
Ik kijk anders naar de mensen. Ik kijk anders naar situaties. Het lijkt soms alsof ik energieën van die andere wereld ook zie en voel hier op Aarde. Ik weet dat het misschien wel wat ver gezocht is. Maar mijn ervaringen vertellen mij dat het nog weleens zou kunnen kloppen.

Ik ben niet iemand die zomaar alles gelooft. Al zou je denken van wel omdat ik in sprookjes geloof. Maar toch neem ik niet alles zomaar klakkeloos aan. Ik blijf dicht bij mezelf. En ik luister naar mijn gevoel, mijn intuïtie.
En ik leer uit al mijn ervaringen die ik in het leven op doe.

En mijn ervaring is dat het leven fascinerend is. Het leven is magisch zoals ik het leven beleef.

Ik wens iedereen een magisch 2015 toe!

Foto Dreamstime

Gerelateerde artikelen

FemNa40