2016… een droomjaar!

Voor de meesten van ons blijft dromen een mysterie.

We weten nog steeds niet precies waar dromen vandaan komen en wat ze nu echt met ons doen. 

Jung noemde de droom een boodschap van God. 

 

Dan denkend aan de legendarische woorden van Martin Luther King (1963): 'I have a dream', zou dat een prachtig visioen moeten zijn geweest?

Visualiseren

De film 'The Secret' was z’n tijd ver vooruit. Het ging over het visualiseren van je 'dromenvoorstellingen'.
Deze voorstellingen zouden moeten uitkomen.

Wat we toen nog niet echt wisten, is dat dit vanuit onze derde dimensie energie, ego/materie wereld andere effecten zou gaan hebben dan wanneer we dit zouden gaan toepassen in een vijfde dimensie trilling, hart/geest bewustzijn.

Een villa met zwembad gevisualiseerd vanuit de derde dimensie zal onze Aarde niet verheffen maar visualiseren vanuit ons fijnstoffelijke geest/hart bewustzijn en zou een geweldige bijdrage kunnen gaan leveren aan een mooiere wereld.

Voor mensen die nog steeds geen idee hebben dat ze een ziel hebben; er bestaat een communicatie tussen ons goddelijke wezen en onze ziel. Dromen met een boodschap dalen via filmbeelden af van ons Hogere Zelf naar ons bewustzijn om ons iets duidelijk te maken.

Regelmatig ontvangen wij een filmachtige droom die we, als we onszelf hierin trainen, ons goed zouden moeten kunnen herinneren bij het wakker worden, mits we onszelf zover ontwikkeld hebben dat we beseffen dat we echt een ziel hebben en een fijnstoffelijk wezen zijn in een geestelijke wereld.

Dit is het moment waarop ons Hogere Zelf lang heeft gewacht. Nu pas kunnen we bewust contact maken met de droomsfeer en kunnen we ons droomlichaam vragen gaan stellen. Op deze manier kunnen we leren bewuster te leven.

Het droomlichaam

In principe kunnen we gewoon onze ontwikkeling overlaten aan de ziel. We hoeven daar niets voor te doen, maar als we leren via onze droomaanwijzingen te leven, is dat wel verrijkend.

We kunnen onze ziel ook gewoon vragen stellen door bewust in gesprek te gaan met de fijnstoffelijke sfeer. Door ons hierin te trainen, zullen we steeds meer vertrouwd raken met deze andere realiteit en daar steeds gebruik van kunnen maken. 

Het fijnstoffelijke droomlichaam, één van de fijnstoffelijke auralichamen, heeft als eigenschap dat zij ’s nachts ons fysieke lichaam verlaat. Dit ervaar je vaak als een schrik of een val wanneer we net in slaap zijn gevallen.

In deze eerste inslaapfase maken we contact in ons aura met het droomlichaam. Dit droomlichaam kunnen we een naam geven en vragen stellen. We kunnen bijvoorbeeld vragen of we onze droom mogen herinneren zodat we de belevenissen bij het opstaan kunnen opschrijven. Laat het maar gewoon gebeuren.

Door oefening zullen we ook steeds handiger worden in het interpreteren van de beelden, maar het is wel de bedoeling dit zonder oordeel te doen.

Wanneer er bijvoorbeeld in een droom agressie naar boven komt die er dan eindelijk uit kan, oordeel dan niet weer meteen maar laat opgekropte energie gewoon gaan zonder dat het verstand er weer mee aan de slag gaat.

Iemand die goed met droombeelden leert omgaan, ziet de aanwijzingen als een helende boodschap en niet als kritiek. Wanneer er in een droom agressie naar boven komt, kunnen we in de dagelijkse ervaringen alert zijn wanneer dit gevoel opkomt.

Oefening leert ons daar beter mee om te gaan. Door bewust inzicht leren we onze dromen op een positieve manier te gebruiken en onszelf 'schoner' te maken en wordt herhaling van steeds dezelfde getriggerde agressie mogelijk voorkomen.

Zilveren koord

Ons fijnstoffelijk lichaam staat onafgebroken in contact met de 'lichtwerelden' waar we verblijven tussen onze aardse levens in. Ons fysieke lichaam is wel altijd met een zilveren koord verbonden tot we overlijden.

Via dit koord vindt de uitwisseling plaats tussen de ziel en het fysieke lichaam. We denken dat ons DENKEN in onze hersenen plaatsvindt, maar het echte Weten komt uit een andere sfeer vanuit ons Hogere Zelf.

Vijf-dimensionaal dromen

Martin Luther King sprak als gelovig mens zijn hoop uit in een tijd misschien wel vergelijkbaar met het vluchtelingenprobleem van nu. Een wereld waar delen van materiële welvaart botsen met delen van onderdrukking en verkeerde interpretaties. 

Hij sprak tot de 'zwarte' mensen: 'Ga terug naar je geboorteplek WETENDE dat op de een of andere manier de situatie kan en zal worden gewijzigd'.

Ondanks alle problemen waarmee hij geconfronteerd werd, bleef hij dromen. Zijn credo was: 'Blijf  de waarheid dat alle mensen gelijk geschapen zijn, als vanzelfsprekend beschouwen'.

Hij droomde dat alle mensen aan de tafel van broederschap zaten en dat alle onderdrukking zou mogen worden omgezet in vrijheid en rechtvaardigheid.

Laten wij ook hier in Europa blijven dromen van een wereld waarin  alle inmiddels vijf-dimensionaal geboren kinderen in de toekomst niet meer zullen worden beoordeeld op hun uiterlijk of religie maar op de inhoud van hun karakter.

'We zullen moeten stijgen naar grote hoogte door de vereniging van fysieke kracht en zielenkracht'.

Gerelateerde artikelen

A very ‘Zen’ New Year

Door:

Hoe leuk is het om Kerst en Oud en Nieuw door te brengen in de tropen en nog wel in goed gezelschap ook? We zijn uitgenodigd door de eigenaar Mahendra Shah en zijn Nederlandse vriendin Mieky.

Lees verder

FemNa40