Leren loslaten

Eén van de vele lessen die wij krijgen in het leven is loslaten. Maar hoe laat je los op de juiste manier?

Hoe laat je los zonder dat het een blokkade kan gaan vormen binnen in jezelf.

Wat is de juiste manier voor jezelf om iets of iemand los te laten?

 

Verwerken helpt je om echt los te kunnen laten

De belangrijkste stap voordat je kunt gaan loslaten is verwerken. Zonder dat we iets echt hebben verwerkt kunnen we het niet loslaten. We denken dat we loslaten als we ons er niet meer mee bezig houden. Als we er niet meer over nadenken. Iets of iemand wegstoppen, vermijden en/of negeren dat is niet iets loslaten. Dat is doen alsof het er niet meer is.

En wanneer het toch een keer naar boven komt drijven, dan proberen we dat met alle macht weer weg te drukken. Dat is een teken dat je niet hebt losgelaten. Je hebt het dan binnenin jezelf proberen te begraven.
Op die manier zal het soms bewust, maar meestal onbewust een rol blijven spelen in je leven. We vergeten de tussenstap van het loslaten. We vergeten dat wat we moeten loslaten te verwerken.

Verwerking is een genezing voor de ziel

Alles wat we in onze leven meemaken, voelen en wat we dragen als  zijnde emoties, wordt allemaal opgeslagen in onze ziel.
De ziel kun je zien als een massa opslagplaats voor alles wat we als wezen in ons leven meemaken. De ziel onthoudt elk gevoel dat het ooit gevoeld heeft. De ziel slaat alles aan gevoelens op wat niet werkelijk verwerkt is.

We proberen vaak onze emoties te verbergen. De pijn tegen te gaan van het gevoel. We denken dat het daarmee wel een keertje over zal gaan. We verdringen het. En we verdringen het vaak zo diep mogelijk. Een verdrongen gevoel is puur vergif voor je hele wezen. Het pijnigt je, het kwelt je, het gaat je leven zelfs leven.

Meestal gebeurt dit allemaal heel onbewust. We hebben het niet in de gaten en we laten het toe. Voordat we de ziel kunnen genezen van alle negatieve opgeslagen emoties, zullen we eerst onze gevoelens moeten verwerken. Alle gevoelens die niet goed voor je zijn. Gevoelens die de blokkades vormen binnenin jezelf.

De ziel kan veel dragen, maar de ziel raakt ook uitgeput van het dragen van negatieve energieën. En als je ziel ziek word ten er is niets wat de ziel helpt te genezen, zal ook jouw geest, je verstand en zelfs je lichaam ernstig ziek kunnen worden.

De ziel heeft genezing nodig om ervoor te zorgen dat wij in rust en vrede kunnen leven. De ziel is langzaam aan het verzwakken in ons alle. Puur omdat het niet wordt gezien en gevoelens worden vaak niet verwerkt op de juiste manier. Voelen helpt de ziel bij genezing.

Bewust zijn helpt je door de pijn heen gaan

Voordat we echt iets kunnen gaan verwerken, is het nodig om de pijn echt te gaan voelen. We lopen vaak weg uit angst voor de pijn die we zullen gaan voelen. Misschien zijn we bang dat de pijn niet meer weg zal gaan en je die pijn zult blijven voelen. En we zien ook dat het vaak gebeurt, weer een reden om ons aan die angst vast te blijven houden dus.

Toch is het echt nodig om die pijn te voelen. Om daar doorheen te gaan. Maar het ook belangrijk om daar niet stil te blijven staan en je er letterlijk erbij neer te leggen. Het helpt je om je bewust te zijn van hetgeen je aan het doen bent. Het is belangrijk om er bewust van te zijn dat je er echt doorheen moet.

Het is nodig om die pijn echt te voelen. Voel maar aan die pijn. Voel maar hoe diep de pijn zit. Kijk naar die pijn, geef het aandacht. Probeer het te begrijpen. Voel je ziel en geef het liefde en troostende woorden. Maar voel de pijn zo diep als je kan.

Laat de emotie er zijn die daarbij hoort. Voel het. Geef jezelf de volledige tijd en ruimte voor het verwerken.
Zeg niet tegen jezelf dat je niet meer mag voelen nu. Het mag er zijn. Het wil er zelfs zijn. Zoek desnoods je pijn zelf op. Ga het aan, daag het uit. Weet dat jij uiteindelijk veel sterker bent dan die pijn. Weet dat het over gaat als je hierdoorheen bent gegaan. Weet dat je het dan echt kan gaan loslaten.

De pijn zoekt een weg naar buiten, de ziel wil de pijn eruit hebben en zoekt naar een weg om dat te kunnen doen. De pijn hoort op de voorgrond aanwezig te zijn om verwerkt en losgelaten te kunnen worden wanneer de tijd daar rijp voor is.

Gerelateerde artikelen

FemNa40