Levensdoel

Het zou zo fijn zijn om een soort programma te krijgen over wat je allemaal gaat doen in je leven. Precies te lezen dat je eerst via wat omwegen toch tot jouw reden van bestaan te komen.

In principe kun je het volgende als zodanig gebruiken. Want je komt uiteindelijk ALTIJD op jouw bestemming terecht. Daar mag je ten alle tijden op vertrouwen.

 

 

De keuzes die je elke dag maakt zijn op dat moment voor jou de juiste. Altijd. Het brengt je waar je zijn moet.
De juiste mensen op je pad. Ook als dit achteraf gezien niet de beste uitkomst had.

Want ja, waar leer je nu het meeste van? Van de dingen waar je moeite voor hebt moeten doen? Of van de dingen die je kwamen aanwaaien?

En waar ben je het meest blij mee? En trots op? Juist! De dingen waar je moeite voor hebt moeten doen.
Die geven Voldoening. Voldoening voelen over dingen die je doet, is wat mensen nodig hebben in hun leven.

Ze willen een partner die laat blijken dat ze ontzettend blij met ze zijn. Kinderen die blij en trots zijn op hun ouders, ouders die blij en trots zijn op hun kinderen. Je wilt voldoening krijgen van het werk dat je doet.

Jouw bijdrage is van belang. Jij hebt dingen geregeld, gemaakt, aangeleverd. En je wilt graag waardering voor die bijdrage. Niet alleen in de vorm van geld, maar je wilt voelen dat je gewaardeerd wordt.

Een baas of opdrachtgever die complimenten geeft en blij met je is, die op jou kan rekenen. Als je geen voldoening meer haalt uit je werk, is dat vaak een signaal dat ‘het tijd is voor iets anders’. Dan is het noodzakelijk om voor jezelf duidelijk te krijgen wat dat ‘iets anders’ is.

Want ja... in deze tijden zomaar… hoor ik je denken. Vaak is het juist in deze tijden dat er omslagen gebeuren, want wat altijd was, hoort niet meer bij je. Daar kun je niets meer mee. Je bent het ontgroeit.

Er is een soort wet (misschien wel die van Murphy, daar wil ik vanaf wezen): ALS ALLE ZEKERHEDEN WEGVALLEN, BEN JE OP DE JUISTE WEG! Doodeng... maar noodzakelijk om tot jouw baan te komen die bij jouw levensdoel hoort.

Bij jezelf te rade gaan

Om erachter te komen hoe je tot ‘iets anders’ komt, moet je eerst bij jezelf te rade gaan. Voelen, diep in jou. Jouw innerlijk weten kan jou precies vertellen wat je weten wilt. Als je dat moeilijk vindt, zijn er nog andere manieren, zoals bijvoorbeeld je te herinneren wat je vroeger als kind graag wilde worden en wat je graag deed.

Ben je ook geworden wat je wilde en doe je nog steeds graag die dingen waar je vroeger blij van werd? (Misschien ben je het niet letterlijk geworden, maar zijn er wel overeenkomsten: Moeder en verpleegkundige, kinderopvangmedewerkster, kleuterjuf... het zijn allemaal verzorgende beroepen die met mensen/kinderen te maken hebben).

Nog zo’n leuke vraag: Wat wil je doen als geld niet uitmaakt? Of: Waar word je gewoon ontzettend blij van en vergeet je de tijd als je er mee bezig bent of aan het doen bent? De antwoorden op deze vragen helpen je vast al een heel eind op weg. En anders kun je natuurlijk een coach of medium raadplegen.

Mocht je gelijk allemaal beren op de weg zien bij het vinden van jouw levensdoel, dan is het misschien nog niet de tijd om er mee bezig te zijn. Een positieve en creatieve gedachtegang helpt jou bij het bereiken van jouw doel.

Heb je geen opleiding voor jouw levensdoel? Ga die dan doen. Ben je te druk? Misschien is het dan niet belangrijk genoeg om nu die stap te maken. Je zou ook kunnen vragen of je een soort van ‘snuffelstage’ mag doen in het werk dat je graag wilt doen. Dan maak je het al concreter en ben je er al mee bezig, dus ben je al bezig met voldoening, blij zijn en dat ‘iets anders’.

Je wilt voldoening en werk dat bij jou past. Dus zul je er iets voor moeten doen. En ga er vanuit dat als je die wegen bent ingeslagen, ook de juiste deuren voor je zullen opengaan. De juiste personen zullen zich aandienen.

Vertrouw daar op!

Het Universum wil jou tot je recht laten komen.
Laten groeien tot het unieke mens dat je al bent.
Je bent prachtig en hier met een missie, een levensdoel.
Het is aan jou om jouw levenspad te bewandelen, lief te hebben, fouten te maken, goed te maken, om jouw levensdoel te leven.
Vertrouw er op dat het Universum ALTIJD het beste met je voor heeft en jou de lichtpuntjes, de weg laat zien!

Foto
 

 

Gerelateerde artikelen

FemNa40