Op weg naar vrijheid

De vrijheid van het leven in eigen handen genomen. Kettingen verbroken die mij geketend hadden. Geketend door het eeuwige bestaan van dit leven hier op aarde. Geketend en vergeten. Vergeten waren de vleugels van mijn ziel. Mijn ziel dat zonder vrijheid niet leven kan. Zonder vrijheid niet vliegen kan. En zonder de vrijheid stikt door gebrek aan leven.

Terug naar huis

Alleen op de vlucht, dwars door leven heen. Gerend voor mijn leven. Terug naar daar waar ik vandaan kwam. Terug naar huis. De wegen onvoorspelbaar van matig tot extreem. Obstakels die het vluchten tegen houden ruim ik met al mijn krachten uit de weg. Bergen beklommen, moerassen vol gevaar, mist en geen enkele zicht op wat komen gaat. Niemand in de buurt die ik kan vragen om me te helpen. Er is niemand die weet waar ik ben. Als de angst in mijn wezen toeslaat dan sluit ik mijn ogen. Ik voel wat ik voel. En laat me leiden door waar de stilte me brengen zal. Een onzichtbare hulp die mij wordt aangereikt. Hulp van hen die mij ook de kracht geven om deze reis aan te gaan.

Geketend door het leven

Gedachtes die terug keren naar vroegere tijden waarin de kettingen nog niet doorbroken waren. Gedachtes die komen bij zware obstakels. De ketting die zo lang een deel van mijn leven is geweest. De kettingen die er juist waren om me voor deze obstakels te behoeden. Om mij al deze lasten van pijn, verdriet en angsten te besparen.

De kracht die mij voedt

Met ogen gesloten zie ik mijn wereld waar ik wil zijn. Terug naar waar ik vandaan kwam. Terug om veilig te zijn. Geborgen in een deken van licht. Het beeld dat verschijnt, is de kracht die mij voedt. Het is de spiegel van mijn ziel. De ziel die de reis naar huis vastbesloten en al strijdend tegemoet is gegaan.

Een reis waar moed, kracht en doorzettingsvermogen voor nodig zijn. Geloven dat het je lukken gaat. En rotsvast vertrouwen hebben in jezelf en in de hulp van God. (geloof, het universum, energieën, mijn hogere zelf, het onzichtbare ) Tegen het hele systeem in. Tegen alle mensen in, ga ik doelbewust op het echte leven van het leven af. Stap voor stap. Van het ene obstakel naar het andere obstakel. Maar vastbesloten en vol vertrouwen zal ik doorgaan en strijden voor de vrijheid van mijn ziel. De vrijheid van mijn leven. Omdat ik weet dat het bestaat. Omdat ik weet dat ik het kan. Omdat ik weet dat ik geholpen wordt. Omdat ik weet wat ik vinden zal. En dat wat ik vinden zal, zal meer dan de moeite waard zijn om deze reis door te zetten. Tot mijn ziel herenigd zal zijn met zijn vleugels die synoniem zullen staan voor de vrijheid van mijn ZIJN.

Op weg terug naar huis… ( het AL, onvoorwaardelijke liefde, balans, vrijheid, licht, het innerlijke kind, onze lagere zelf, onze hogere zelf, intuïtie, de kern, de bron, de geest,gevoel, het ontastbare, het onzichtbare, niet meer Ik, maar WIJ… God )


 

Gerelateerde artikelen

De balans opmaken

Door:

Een mens voelt zich beter met Regelmaat, reinheid en rust op zijn tijd. Afgelopen zomervakantie heb je de balans kunnen opmaken. Heerlijk kunnen genieten van niks doen.

Lees verder

FemNa40