De spiegel van de ziel

De steeds weer terugkerende spiegel! Telkens wanneer we denken dat we nu alle obstakels hebben gehad, komen we toch steeds weer terug bij onze oude spiegel des leven. De spiegel van de ziel. Oude patronen, blokkades, gevoelens, emoties en gedrag worden steeds weer terug naar de oppervlakte gehaald.

 

Moed

Er is moed nodig om in je eigen spiegel te kijken. Moed om te blijven staan en niet weg te rennen. Er is veel moed nodig om te zien waar naar je niet eerder hebt durven te kijken.
Het is kijken naar jouw eigen werkelijke ik. Jou zijn, jouw innerlijke bron. Jouw waarheid. En niet de waarheid die wij of andere van of over ons hebben gecreëerd. De spiegel van jouw ziel is de echte, pure waarheid. Een waarheid die wij vaak niet kunnen en/of willen zien.

Angsten, boosheid, en verdriet, het komt allemaal voorbij in de spiegel van je ziel. Er is moed voor nodig om te blijven staan en erna te durven kijken.
Eerst zullen er nog vele andere personen en situaties voorbij komen in jouw eigen persoonlijke spiegel van het leven. Personen en situaties die jou pijn hebben gedaan. Pijn, boos en verdrietig hebben gemaakt. We uiten onze gevoelens en emoties naar dat wat ons niet gelukkig heeft gemaakt maar dat wat ons negatieve gevoelens en emoties heeft gebracht.

Zij die de moed hebben om te blijven staan voor de spiegel, zullen uiteindelijk alle personen en situaties uit het verleden opnieuw voorbij laten komen. En de daarbij behorende gevoelens, emoties en gedragingen opnieuw gaan zien, voelen en beleven en misschien zelfs nog een keer gaan uitten. Wanneer zij dat hebben gedaan zullen deze beelden van het spiegelbeeld gaan verdwijnen en zullen zij, die de moed hebben gehad, oog in oog komen te staan met hun ware identiteit. Hun werkelijke ik. En dat is waar de moed zijn hoogste tol eist.

De innerlijke reis

Het is makkelijker om je te verdedigen tegenover een ander dan tegenover jezelf. Kijken in je werkelijke ziel zorgt ook altijd voor een innerlijke strijd met jezelf. Je zult je eigen “duivels” gaan tegenkomen en het moeten gaan bevechten. Je gaat bepaalde dingen van jezelf zien die je veelal in een ander hebt verafschuwd. Het is leren kijken, zien, voelen, ervaren ermee leren omgaan etc. Het is jezelf terug vinden, afbreken, heropbouwen, accepteren en in balans brengen. Keer op keer komt de spiegel terug. De spiegel die jou laat zien, laat kijken naar jouw leven. Zelfs wanneer je er al meerdere keren voor hebt gestaan blijft de spiegel van je ziel terug komen. Hetzij voor duidelijkheid over jezelf, hetzij een test voor waar je op dat moment staat. Dit zal zich blijven herhalen, net zolang tot je niets anders meer ziet dan alleen jouw eigen ware ik.

De innerlijke reis is een avontuur vol met spanning en uitdagingen. Het is zeer zeker niet de makkelijkste reis die een mens kan maken, maar het heeft wel de allermooiste eindbestemming. En daar is soms heel veel moed voor nodig…

Met een liefdevolle en warme groet, schenk ik jullie de kracht, het licht en de moed!

Gerelateerde artikelen

FemNa40