De ziel is de zon en de maan

Wanneer de zon schijnt veranderen de mensen om mij heen. Ze fluiten, zingen, lachen, dansen en stralen volop. Ineens is alles veel kleuriger. Alles voelt beter en problemen die zijn er nog wel, maar we gaan er heel anders mee om.

 

De zon is magisch in het leven van de mens. Zonder de zon voelen we ons eerder somber. Kleine problemen lijken dan ineens heel groot. We zien meer doffe kleuren, zelfs door de ogen van de mens. Alsof we leven in een schaduw…

Innerlijke zon

Het mooie aan het leven, ons leven is dat we altijd, elke dag een zon hebben. Deze zon zit binnen in ons. Het wordt je ziel genoemd, je innerlijke wezen, je licht, je kern en zelfs God.

Passief is de mens, zoals de maan

Het is net zoals met de zon en de maan. De zon is zichtbaar en de maan is niet zichtbaar. Het wordt alleen maar zichtbaar doordat de zon erop schijnt. Net zoals bij de mens het geval is. We zien de ware mens pas als de zon weer lekker schijnt. Iedereen wordt vrolijk. Maar ook iedereen is een heel stuk aardiger naar zichzelf en naar andere toe.

De maan is door de zon aan de buitenkant belicht en dat maakt haar een prachtig aan de buitenkant. Maar de maan is al krachtig van zichzelf. Want de echte kracht komt bij de maan van binnenuit. Zo werkt dat bij ons mensen ook. Wij zijn de zon en de maan tegelijk. Het verschil bij ons is dat we er vaak niet bewust van zijn. Maar de zon en de kracht zit ook binnen in onszelf.

Bijzonder is de mens

Wanneer we dat meer gaan beseffen en er ook meer voor gaan openstaan dan kun je die krachten en de zon gaan leren zien, voelen en gebruiken voor in je verdere leven. Het is magisch geschenk van het universum… Dit is wat de mens, echt mens maakt. Dit is waarom de mens zo ontzettend bijzonder is.

  • De krachten van de mens
  • De zon is je ziel. Het is je innerlijke wezen, jouw licht. God.
  • De maan is de energie die in ons huist en altijd om ons heen hangt
  • Dan heeft de mens ook nog een lichaam en een brein. Stel je eens voor hoeveel mogelijkheden de mens op aarde heeft, vergeleken met alleen de zon of de maan als individueel? Wij zijn de Zon en de Maan in één… Machtig idee is dat toch?...

Waar de zon niet doorheen kan, zal er schaduw zijn…
Zolang wij de zon in onze eigen kern niet willen zien, zal de schaduw in je leven blijven bestaan. De somberheid, spanningen, stress en ellende komen ook hiervandaan. We gebruiken een klein beetje kracht net als de maan. Maar je hebt geen idee dat wanneer je bewust bent hoe krachtig die energieën zullen zijn. En wat je samen met dit alles kunt creëren en kunt bereiken. Versterk je innerlijke krachten. Bundel dat met de krachten die buiten jezelf liggen. Zo heb je kracht voor elke dag.

Wonderlijk is het leven… Magisch zelfs

Een liefdevolle en warme groet,

Gerelateerde artikelen

FemNa40