Zelfvertrouwen is niet te koop!

We hebben het over zelfvertrouwen als wij een goed gevoel ervaren. We voelen ons sterk, krachtig en het is alsof niemand de mogelijkheid heeft om ons omver te blazen. We zitten in een soort 'flow', waarin alles goed gaat en we voelen ons blij.

Helaas komt het vaak genoeg voor dat zelfvertrouwen in ons leven ver te zoeken is. We voelen ons dan onzeker. Er komen allerlei angsten omhoog die ons blokkeren. Dingen die we van plan waren, komen niet meer van de grond. We stellen dingen uit en trekken ons terug. Herken je dat?

 

Onzeker zijn

Ik maak dat weleens mee. En moet zeggen dat ik dat in het verleden heel vaak heb gehad. Onzeker zijn in een nieuwe baan, als ik ergens naartoe ging om nieuwe mensen te ontmoeten, als ik voor een groep moest spreken, als ik het een keer had aangedurfd om me anders te kleden, als ik iets belangrijks moest doen, zoals een tentamen of examen.

Onzekerheid is een vorm van angst en het is een gevoel dat je ervaart. Dat gevoel ontstaat door gedachten die je denkt.
Vaak zijn dat gedachten over wat er zou kunnen gaan gebeuren en met
name wat er misschien verkeerd gaat. Die gedachten belemmeren ons dan om te doen wat we van plan waren.

We laten ons leiden door de gedachten, de verhalen die ons 'hoofd' ons verteld. Ook al zijn die niet waar. In het moment geloven we echter dat ze waar zijn. We nemen niet de tijd om ze te onderzoeken en ons af te vragen of die gedachten wel waar zijn. Als we dat meer gaan doen, komen we steeds vaker tot de conclusie dat ze niet waar zijn. Ook al voelt het misschien wel heel waar!

Beredeneren

Het probleem is dat wij in de westerse maatschappij gewend zijn geraakt om ons te laten leiden door ons 'hoofd'. Vanuit onze hoofden maken we analyses en beslissingen. Dat is ook niet gek, omdat we tijdens onze opleidingen al hebben geleerd om ons hoofd te gebruiken en het wordt in ons werk ook van ons verwacht. En dat is ook heel belangrijk.

Een probleem wordt het pas als je onvoldoende gebruik gaat maken van je gevoel, je 'intuïtie'. Je bent dan beperkt in het nemen van bijvoorbeeld de juiste beslissingen voor jezelf. Daarmee mis je een stuk (zelf)vertrouwen.

Wanneer je het niet kunt 'beredeneren' heb je geen vertrouwen en gaan mooie kansen en mogelijkheden aan je voorbij. 
Het is dus erg belangrijk om naast je hoofd ook je gevoel goed te gebruiken in je leven. Wanneer je bijvoorbeeld beslissingen moet nemen in je werk, waar je naartoe gaat, met wie je vriendschappen sluit enz. Heel belangrijk dus om je gevoel als 'kompas' te gebruiken.

Voor vrouwen is het gevoel erg toegankelijk. Vrouwen zitten bomvol gevoelens. Ik heb het hier over zuivere gevoelen.
We hebben alleen geleerd om die uit te schakelen. We kunnen ze nu echter weer activeren, zodat je je vaker vol zelfvertrouwen voelt, betere beslissingen neemt, minder tijd verspild aan het maken van een beslissing en veel luchtiger en vol vreugde in het leven staat.

Weekendcursus

Dit kun ik je leren tijdens de weekend cursus die ik aanbiedt. Herken je jezelf in het bovenstaande, doe jezelf dan een plezier en schrijf je in. Er zijn nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus zorg dat je erbij bent.

Vanwege allerlei veranderingen in mijn bedrijf, kan het zijn dat ik vanaf het najaar op een heel andere manier ga werken.
Het is daarom verstandig om nu het nog kan gebruik te maken van dit aantrekkelijke aanbod!

2 daagse Cursus Krachtig & Vrouwelijk weekend 

Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus van 10.00 tot 17.00 uur. De cursus vindt plaats in Den Haag. Tijdens deze dagen kun je krachtige oefeningen verwachten die je helpen om een vrijer en blijer leven te leiden. Je zult aan het eind van het weekend vol zelfvertrouwen naar huis gaan.

Verder zul je:

  • de meest aantrekkelijke kracht ontdekken die in jou zit, je vrouwelijke essentie
  • meer passie en vreugde in je leven ervaren
  • op een ontspannen manier leren om grenzen te stellen naar je omgeving
  • op je intuïtie leren vertrouwen, zodat het leven je makkelijker af gaat
  • je lekkerder in je vel voelen en stralen
  • balans en rust in jezelf vinden, ongeacht de omstandigheden
  • jezelf durven zijn

Aanmelden:
Stuur een reply op deze mail en vermeld erbij dat je je aanmeldt voor de cursus. Binnen 2 werkdagen ontvang je je bevestiging van deelname per mail. Kijk voor meer informatie op mijn site: www.sherinaghafoerkhan.nl Krachtig & Vrouwelijk weekend.

 

FemNa40