Nooit weggeweest:                          De geranium op het balkon

Geranium (Pelargonium) is een van de bekendste tuinbloeiers en als Balkonplant van het Jaar 2016 de musthave voor elke balkonbezitter.

 

De groene vakjury zegt: 'De geranium is helemaal retro en voor iedereen. Van jong tot oud, met of zonder groene vingers. De balkonplant bloeit vanaf april tot ver in het najaar.

Door zijn veelzijdigheid kun je de geranium haast overal neerzetten. Niet alleen in hangmanden of balkonbakken maar ook in borders'. 

Om de opvolger van de Fuchsia (Balkonplant van het Jaar 2015) te bepalen, beoordeelde de vakjury op verzoek van Mooiwatplantendoen.nl diverse planten op criteria als passend in trends, bloei en gemak.

Variatie

De geranium heeft mooi groen blad en prachtige bloemen die felrood en hagelwit kunnen zijn, maar ook felroze, paars, oranje, lila, gestreept en heel diep donkerrood. De plant wordt ingedeeld in verschillende groepen.

De drie belangrijkste zijn de hanggeranium (Peltatum), de staande geranium (Zonale) en de Franse geranium (Grandiflorum). Hoewel de plant van oorsprong uit Zuid-Afrika komt, is de geranium al lang niet meer weg te denken uit ons land.

Langdurige bloei

Geranium is een sterke plant en staat garant voor een uitbundige bloemenzee. Belangrijk is een standplaats in de zon of halfschaduw en regelmatig water geven.

Voor een extra rijke en langdurige bloei geef je eens per twee weken plantenvoeding bij het gietwater en verwijder je de uitgebloeide bloemen. De geranium maakt dan gewoon weer nieuwe bloemknoppen aan en bloeit door tot de eerste nachtvorst!

  

Bron

Gerelateerde artikelen

Blauwe coniferen

Door:

Wanneer veel tuinplanten nog in diepe rust zijn en bladvorming op zich laat wachten, zorgen blauwe coniferen voor een behaaglijke sfeer.

Lees verder

De kleurrijke herfst

Door:

Herfst, dat is voor jou zo lang mogelijk genieten van buiten zijn. Felle, vrolijke herfstkleuren en heel veel bloemen geven je energie.

Lees verder

FemNa40