Love my garden!

Wij hebben een heerlijke tuin waar ik dagelijks van geniet. Mijn dag begint met naar buiten lopen in mijn badjas om het konijntje eten te geven en te voelen of ik buiten kan zitten.

Dagen als vandaag dan zet ik koffie en plof in mijn badjas neer op de één van de heerlijke fauteuils die mijn man van steigerhout heeft gemaakt.

Een goddelijk begin. Konijn en hond dartelen lekker om me heen.

 

Hergebruik

Ik ben dol op hergebruik. In onze tuin is dan ook van alles te vinden. Wat weer heel leuk is voor de kleinkinderen bijvoorbeeld. Op zoek naar alle beestjes die overal en nergens te vinden zijn. Zowel levend als decoratief. Ons huis is ongeveer 140 jaar oud. En we zijn nog heel wat van plan.

Wij hebben een trap met 7 treden. Daarna een bordesje en dan volgen nog 3 treden. De trap met 7 treden hebben we inmiddels vervangen. De trap is middendoor gezaagd. Een etagére met 3 treden en één met 4 voor in de tuin.

Ik heb de zijkanten geschilderd gewoon zoals het eruit kwam om het oude te bewaren. De treden heb ik beplakt met oude boodschappentassen. Eén tas uit Parijs. Een prachtige herinnering aan een weekend met mijn broer!

Leuk om kruiden op te kweken of om leuke decoraties op te zetten op een schaduwplekje.

Een zak met heel veel knikkers die ik gebruikt heb voor een themafeest voor mijn broer (wat ik ook heb georganiseerd) belanden uiteindelijk ook in mijn tuin. Heel veel spullen die ik in huis niet meer kan gebruiken krijgen ook een tweede leven in de tuin. Daardoor wordt de tuin heel persoonlijk

En wij genieten er niet alleen van. Zoals ik al aangaf genieten de kleinkinderen van de ontdekkingsreis door onze tuin. Maar vrienden en bekenden die bij ons komen omschrijven onze tuin als een paradijsje, een oase en dat is het ook voor ons.

Volgende keer nog meer hergebruik en creatieve ideetjes!

Gerelateerde artikelen

De kleurrijke herfst

Door:

Herfst, dat is voor jou zo lang mogelijk genieten van buiten zijn. Felle, vrolijke herfstkleuren en heel veel bloemen geven je energie.

Lees verder

De lente in zicht

Door:

De lente komt meestal medio maart en de zonnige dagen bieden de mogelijkheid om alvast de tuin voor te bereiden op de lente en de zomer.

Lees verder

FemNa40