Water in en om de tuin

De vereniging Groei & Bloei organiseert van 13 tot en met 20 juni 2015 de Nationale Tuinweek met als thema ‘Water in en om de tuin’.

Als kostbaar geschenk van de natuur is water een primaire levensbehoefte voor mens, flora en fauna.

 

Tijdens de Nationale Tuinweek krijg je volop inspiratie, informatie en praktische tips om bewust om te gaan met water in en om de tuin.

Drijvende tuintjes

Groei & Bloei is de grootste tuinvereniging van Nederland en België en is verdeeld in lokale afdelingen.
Die geven op verschillende wijze invulling aan het thema ‘Water in en om het huis’.

Een kleine greep uit de activiteiten: een workshop ‘Drijvende tuintjes’ en ‘Bloemschikken op het water’, wandel- en fietstochten langs (water)tuinen, vaartochten door natuurgebieden en lezingen over tuinwatermanagement.

De Nationale Tuinweek sluit af met het Open Tuinen Weekend (20 en 21 juni). Meer dan 1.000 trotse leden van Groei & Bloei stellen dan hun tuin open voor iedereen.

Actie ‘Tegel eruit, plant erin’

De Nationale Tuinweek is een initiatief van vereniging Groei & Bloei met als doel een groenere omgeving te creëren. Het credo is daarbij ‘Tegel eruit, plant erin!’. Het vergroenen van steden en dorpen levert niet alleen een bijdrage aan een grotere biodiversiteit.

Meer groen en minder bestrating zorgt ook voor een betere waterberging en voorkomt overbelasting van rioleringen. Samen met Groei & Bloei organiseert Intratuin een unieke inwisselactie.

Wie op zaterdag 20 juni 2015 een tuintegel inlevert bij Intratuin, krijgt twee gratis vlinder- of bijenlokkende planten (op=op). Kijk voor de voorwaarden op www.groei.nl/tuinweek of www.intratuin.nl.

Praktisch

Meer informatie over acties en een overzicht van alle lokale activiteiten vind je op bijgaande link. Daar staat tevens een lijst van Groei & Bloei-tuinen die je tijdens het Open Tuinen Weekend kunt bezoeken.

De meeste activiteiten zijn gratis; voor sommige zal een kleine bijdrage in de kosten worden gevraagd.

 

Gerelateerde artikelen

De kleurrijke herfst

Door:

Herfst, dat is voor jou zo lang mogelijk genieten van buiten zijn. Felle, vrolijke herfstkleuren en heel veel bloemen geven je energie.

Lees verder

De lente in zicht

Door:

De lente komt meestal medio maart en de zonnige dagen bieden de mogelijkheid om alvast de tuin voor te bereiden op de lente en de zomer.

Lees verder

FemNa40