Weg met het gerimpelde decolleté

Misschien heb je er zelf last van.

De diepste rimpels waar een vrouw mee te maken kan krijgen, zijn decolleté rimpels.

 

Met de zon die schijnt, is het goed om hier even bij stil te staan. Nu je meer je decolleté laat zien, is het belangrijk dat je een glad en rimpelloze boezem hebt in een ietwat lager uitgesneden truitje, badpak of bikini.

Oorzaak

Huidveroudering, een onvermijdelijk proces, is niet tegen te gaan. In de loop der jaren krijgen wij er allemaal mee te maken. Belangrijk is dat als je je huid blootstelt aan de zon, dat je een goed beschermende factor gebruikt. Het verouderingsproces kan juist door de blootstelling aan de zon het verouderingsproces versnellen.

Oorzaak is dat er een verminderde aanmaak van collageen ontstaat. De huid wordt minder elastisch en er ontstaan rimpels. Vooral de huid van het decolleté is hier erg vatbaar voor.

Een aantal vrouwen geven aan dat de rimpels 's morgens bij het opstaan dieper zijn. Dit komt omdat wanneer je op je zij slaapt, de onderste borst door het gewicht van de bovenste borst in de verdrukking komt en daardoor minder elastisch is waardoor de huid tijdens het slapen kan gaan 'kreuken' en door de samendrukking een 'verfomfaaid'  effect ontstaat.

Dit verdwijnt wel weer gedeeltelijk. Deze kreukels zie je ook wel eens in het gezicht. Hiermee is ook gelijk verklaard waarom de rimpels verticaal zijn. De meeste bewegingen die wij met dat deel van ons lichaam maken zijn 'verticaal'.

Voorkomen

Draag een BH overdag. De cups hebben de neiging om de borsten op een verticale manier samen te drukken. Bescherm je decolleté zoveel mogelijk tegen de schadelijke invloeden van de zon met een hoge beschermingsfactor. Je kunt je decolleté ook beschermen door er een sjaaltje overheen te leggen of iets hooggesneden aan te trekken. 

Zoals iedereen inmiddels weet, is een lichte huid kwetsbaarder dan een donkere huid, maar ook een donkere huid moet tegen de zon beschermd worden. 

De ontstane rimpels bestrijden

  • Goed smeren met hydraterende crèmes om de huid zo soepel mogelijk te houden is van belang.
  • Vermijd verder te hete douches.
  • Wil je de rimpels grondig aanpakken, dan kan een gerichte laserbehandeling in combinatie met het gebruik van specifieke crèmes uitkomst bieden.
    Wend je tot een kundige arts en laat je goed voorlichten over de behandeling.

     

Gerelateerde artikelen

FemNa40